16 Kasım 2019

Kitten: impossible


esasında internet videolarından derlenmiş bir program. uzman olarak konuşan tipler yine benzer programlarda konuşan tiplerdi. ek bir olayı yok ama görmediğim videolardan falan olunca yazayım bari dedim. benzer isimli başka belgesel bölümleri falan çıkıyor. bunun hakkında malumat yok. o yüzden bilgilerini sallıyorum. çok da mühim değil zaten, içeriğindeki bir çok kedi videosuna geçmiş yıllarda zaten erişmiştik. fenomen olmuş tipleri de gösteriyorlar ama eski olsa bile görülmeyenler var. abartılanlar var, salak saçma işler var. kedili videonun yorumlusu, özel seçilmişleri diyelim. bundan başka çok fazla bir bilgi yok. yorumcu arkadaşlar kadar zaten biz de yorum yapıyoruz. güya kedi uzmanları yani.

--- spoiler ---

.en sondaki tek gözü alınmış kedi kardeşimizi sörfe zorlayanlar çok ayıp etmiş. bir kere kedi korkuyor, orası net ama korkmuyor diyorlar. üstelik hadi denize girdi, sörfün üzerinde takılıyor diyelim. niye zorluyorsun arkadaş? niye dalgalara götürüyorsun, bir de düşüyorlar falan resmen hayvana eziyet ediyor. sörfün üzerinde tutunup gittiği zaman belki korkmuyor olabilir ama dengesi bozukken kesinlikle korkuyor. aşırı saçmaydı. iki tane salak kızın fenomen olmak için kediyi sörfe bindirmeleri gibiydi.

.yine benzer bir durum, köpek eğitimcisi abimizle yaşandı. o da ilk videolardandı herhalde. adam kediyi çok zorlamış, bir sürü numara öğretmiş. bir dakikada en fazla numara yapan kedi olsun diye aşırı streslenmiş. adamın stresi kötü. kedi çok sallamıyor ama resmen her şeyi anlıyor. neyse ki pek sevecen bir ortam, çok fazla eziyet göremedim.

.aynı abimiz kediye kaykay kaydırıyor. eleman niye kaykayın üzerinde duruyor da atlamıyor, onu anlamak mümkün değil, sörfe nazaran bu kedi yaptığı işle gurur duyuyor gibiydi. zaten çok da zorlamıyordu hayvanı.

.köpeğin elinden kurtaran kahraman kediden, çatıdan düşen kedilere, oradan yangından kaçan kedilere, rott'a kafa tutan yavru kediye falan bir sürü kedi videosu gördük. meraklı canlılar olmalarından başlarına bunlar geliyormuş.

.kendi kendine tuvalet kullanmasını öğrenen kediye fazla inanamadık. özel eğitilse anca bu kadar olur ama ev ahalisi tuvalette birinin olduğunu fark edince fotoğrafını da çekmiş. bildiğin kullanıyor. öğretilenler zaten var.

.filmlerdeki kediler, eğitmenleri falan da enterasandı. kedileri zorlamadan eğitiyor gibiler ama aradaki sirk görüntüleri hiç olmadı. orada kesin zorlanıyor gibiler. bu belgeseli yapan arkadaşların biraz izanı kaymış, sapla samanı karıştırmışlar. dikkat çeksin diye görüntüler vermişler işte. biz de kedi diye kandırıldık izledik. sana puanım iki kardeş.

--- spoiler ---