19 Kasım 2019

cesar 911 s03e04:

Three Headed Monster

--- spoiler ---

.güzel bölümlerden biriydi. bir kere ikinci olaydaki tipler şu belgesel serisinin en doğal karakterleri idi. diğerleri hep kasıntı tipler oluyordu. o çift niyeyse en makulü gibi geldi bana. kadın cesar'ı görünce sinirlendi falan. kendi köpeğini de aşırı şımartmış ama yine de garip işte.

.adamın iki köpeği varmış. kadın kendi köpeğini almış gelmiş, birlikte yaşayacaklarmış ama daha yürütemiyorlar bile. birlikte yürüyüşe çıkalım deyince kafayı yedi. hepsini ayrı gezdiriyorlarmış. şaka gibi yani.

.cesar mevzuyu anlayıp anında düzeltti. tepkiler bir taraftan komikti aslında. aşırı heyecanlı tipleri merkeze çağırıp bisiklete bindiler. köpeğin birini bisiklete diğer taraftan bağlıyor. ikisi elinde, hepsi bisikleti çekiyor sanki. egzersizin olayı da bu gibi. tam bilemedim ama bisiklet olayı, bir nevi kızak gibi kullanıyor sanki.

.normalde birbirlerine dalan köpekler, belgesel süresince kavga etmediler. o görüntüler belgesel için miydi? yoksa kendi görüntüleri miydi? onu pek anlayamadım ama esasında birbirlerine saldırgan köpekler değilmiş. hepsi ayrı kafada öne geçmeye çalışıyordu mevzu bundan ibaretmiş.

.ilk mevzuda salak saçma bir kadın vardı. kocası askermişmiş. afganistandan oraya özgü bir köpeği almış gelmiş. yuvasız kalmasın demiş ama şimdi kadın cesar'ı arıyor, adam görevde, kadın güya köpeği gezdiriyor ama gezdirme denmez oona.

.köpeğin yapısı bir acayip, diğer afgan köpeklerine göre kırma falan ama yine de güçlü, batı medeniyetine uyum sağlayamadı falan diyorlar. şaka gibiler bu anlamda, siz kimsiniz lan? köpekler evrenseldir.

.karıya nefes egzersizleri falan aldırıyorlar, o da komik aslında. atış talimi yapıyor. iki egzersizden sonra nişancı olup çıkıyor inandık mı? pek inanmadık. tüm bunlardan sonra güya köpeği gezdirebiliyor diyor ama yine aynı hikaye. tek fark boğan tasma, köpek çektikçe boğuyor köpeği, o da oturup yatmak zorunda kalıyor. öyle kolay düzelecek bir köpek değil ama düzeldi diye göstermeleri de komik oldu.

--- spoiler ---