24 Kasım 2019

castle rock s02e06:

The Mother

--- spoiler ---

.olayları yavaştan almayalım demişler. hikaye tasarımda normal şartlarda bir sürü aksilik olup ilerlemeyecek meseleler şak diye oluyor. mesela kızı arayan anne karakteri geliyor, şak diye mekanı buluyor. şak diye bu kızın arkadaşını buluyor. arkadaşı kızın yerini söylemiyor ama şakkadanak bunları dinleyen bir tip 500 dolar karşılığında mevzuyu anlatıyor. 

.tam o sırada manyak karı görüşmeye gelmiş gibi gösteriyorlar. hani normalde erkenden yakalasa bir olay olacak ama zaten annesi gelmiş kıza bütün mevzuyu anlatıyor. bu da normalde çok uzun zamanda olacak bir hadise ama tüm gizem ortadan kalkıyor. bir taraftan iyi ama diğer taraftan ne olacak şimdi hissiyatı yaratıyor.

.zaten deli karı kendini savunmak için de pek bir şey yazamamış. sen benim dünyamı değiştirdin falan diyor. en son da çok saçma şekilde kendi annesini öldürüyor, deli karı cinayeti üstleniyor. bu şekilde dizi bitiyor.

.kıza nasıl bir eğitim verdiyse, o uyuşturucu ilaçlardan her tarafta var demek. kadını öldürmeye ormana götürünce kızı arkadan iğneyle gelip annesini uyuşturuyor. iki dakka dur dese, durmayacak sanki. kan gözünü mü bürümüş. her şeye çare iğne gibi. sonra silah elinden düşüyor ve öldürmeyen allah bu sefer öldürüyor. kız manyak olsun, manyak annesi ile birlikte kaçsın diye böyle bir şey tasarladılar herhalde.

.sonuçta bu anne kızın hikayesi burada bitmiş oldu. esas hikaye değildi ama böyle de gitmesi pek olmadı. tüm muhabbet ortaya çıktı. gerçek anne öldü. ölmeyen anne bu sefer kızı elinde öldü. ablası olacak annesi de babasını öldürmüştü, aile boyu katiller yani.

.bu kasabanın özel sıkıntıları vardı. şeytanı meytanı vardı. şimdi cadılar insanları dönüştürüyor. o hikaye de pek iyi olmayacak gibi. abdinin doktor kardeşi, dönüştürmeden kaçan karının üzerindeki garipliği fark etti ama diziyi bilimle düzelteceklerini zannetmiyorum. kadın bir olay olduğunu anladı ama cadılara bağlayabilir mi?

.babasından hala kaçıyor, kardeşi haber etmedi diye evden kovdu. derdi pek büyük, bunlar arasında cadıların dönüştürdüğü karıyı görüyor işte. bir sürü hikaye katıp karıştırıp, bir yere varmayabilir.

.esas cadıyı, deli anne bedeninde getirmek istemişler. kahinmiş kendisi, dört gün sonra kehaneti çıkacakmış. ondan dolayı karıyı sarhoş edip, evine delikanlı gibi bıraktı. tabii normalde kitlese bir yere dört gün beklese de olabilirdi. şimdi hapse gidecek, işleri zor. kehanet zora girdi.

--- spoiler ---