20 Kasım 2019

castle rock s02e05:

The Laughing Place

--- spoiler ---

.iki alakasız hikayeyi nasıl birleştirecekler bakalım. bu esas karının delilik hikayesi en iyi kısmıydı. şimdi onun geçmişine gittik, çocukluğuna indik. okuma güçlüğü çeken bir kızcağızmış. harfleri mi yamuk görüyormuş? bunun tıpta bir karşılığı var mı bilmiyorum ama kıza nerdeyse orta okullu yaşlarına kadar okumayı öğretmeye çalışıyorlar. bu ne lan? insan bu işte bir terslik var diyerek doktora gitmez mi? ilaç falan verdiklerini söylüyorlar ama yine de neyle alakalı olduğunu söylemediler.

.kız istediğini mi uyduruyor? öyle mi görüyor? yoksa sıkıntısı nedir? hem bir çocuğun okuyamadığı, kitap okurken mi anlaşılır lan? neyse küçükken olaylar çıkıyor. arkadaşının tekinin yüzüne çantasını patlatıyor, okuldan alıyorlar. verdiği cevaplar, küçük kızın bakışı makışı derken iyi bulmuşlar, iyi oynatmışlar.

.ergenlik zamanlarına geçiyoruz. babası evde eğitim yapıyor güya ama kendi salak romanını kıza okutup duruyor. bu kız da güya hikayelerden anlayan bir insan oluyor. en azından babasına fikir veriyormuş. okuma konusunda pek ilerlemediğini gören annesi, buna özel ders aldırıyor.

.parayı nasıl buluyorlarsa artık, gel zaman git zaman uzunca bir süre özel ders aldırıyor. gde midir ged midir nedir, onların dışardan bitirme sınavı olsa gerek, öyle bir sınava hazırlıyorlar. daha okuması tam olmayan bir insan evladı o sınavdan nasıl geçiyor, onu anlamadım ama eve gelen hoca, kocayı ayartıyor.

.ilk hikayelerin de güzelmişle başlıyorlar, sonra bebeği karnına koyuveriyor. mevzu bundan ibaretmiş. ilk bölümlerde gördüğümüz bebek kimmiş? ulan yoksa babası mı buna bir şey yaptı falan derken, esasında bebek, üvey kardeşiymiş. yani çocuğu diye baktığı kızcağız, öğretmeni olan kadının çocuğuymuş.

.gizli kutusunda bunun bilgileri kızcağız okuyor, tam olarak ne olduğunu anlamadan, kitabın sonundaki isimden araştırmaya giriyor, şak diye telefon numarasını da bulup annesini arıyor, sen kimsin falan derken de bölüm bitiyor. güzel bir olay ama sıkıntı tabii.

.annesi aşırı çılgın bir insan evladıymış. kocası ile geçinemiyor ama kaptırdıktan sonra intihar etmeyi de ihmal etmiyor. hem de temizlik yapmak adına, kızıyla birlikteyken arabayı göle sürüyor. bu dizinin ortak noktası arabayı göle sürmek galiba. kız nasılsa kurtuluyor.

.tabii işlerin koptuğu noktayı biraz yapamamışlar. kitap çıktıktn sonra babası kitabı, yeni karısına ithaf etti diye kızcağız kafayı yiyor. gecenin bir vakti adam sese kalkıp geliyor. kızın delirdiğini görüp merdiven başında onu sakinleştirmeye çalışırken, bizim psikopat, babasını merdivenden itiyor. merdiven de mübarek nasıl kırıl sen, kazığa oturtur gibi, babasını öldürüyor. olacak iş değil. üvey annesi de görünce kaçıyor. onu makasla yaralıyor, haliyle kadının ölmediğini anlıyoruz. bebeği almış kaçmış, az daha öldürecekmiş ama güldüğünü görünce öldürmemiş. bunca zaman nasıl kaçmış, nasıl bebeği büyütmüş. ona akıl sır erdiremiyoruz. nasıl hemşire olmuş ulan?

--- spoiler ---