15 Kasım 2019

castle rock s02e04:

Restore Hope

--- spoiler ---

.somalili tiplerin geçmiş hikayesi saçma oldu. bölümün büyük kısmı ona gitti. zaten başından beri belliydi. çok büyük bir gizemi de yoktu. esas hikaye deli anne hikayesi idi, onu unuttular. kilitli kutu açıldı ama cdli bilgisayar bulup taktıktan sonra kalan kısmı göstermediler. böyle bir yerde kesip, sonraki bölüme niye bırakırsın ki? o da saçma.

.pop abimizin tedavisi iyi gitmiyormuş. ölmeye karar verdi. tedaviyi bırakacak ama bunun için cenaze töreni düzenliyorlar. irlandalı geleneği falan mıymış? tabutta biralar, vedalaşıyorlar. bir taraftan güzel ama yine manasız oldu. abimiz kızına mevzuyu açıklamaktan vazgeçmişti. bunu da rahip salağından akıl alarak yapmıştı. sonra kendi başına buldu. bunu da hesap etmedi herhalde.

.askerlik evraklarına ulaşıp deneysel tedavisini yapmak için böyle bir şey yaptı. iyi güzel ama şu vakte kadar nasıl çaktırmadı? bu adam niye bizi evlat edindi diye düşünmüşler güya ama yine araştırmadı, ısrarla sormadı. bu da saçma oldu. kızı yakalayan ace tipinin elemanları da niye öyle davrandı? ona da anlam veremiyorum. güya baba lider gibi gösteriyorlar ama ace kendi adamları böyle, saçma yani.

.diğer taraftan ace kendi kardeşini falan dönüştürmeye niyetlendi. çoğalmaya niyet ettiler. bir işgal hikayesi, yaratık hikayesine dönüyor. ilk niye kendi adamlarını dönüştürmedi? amaçları nedir? şehir için tarih dersi falan vermişler, iyi güzel de bu nereye varacak? o da güzel gitmeyecek gibi.

.kardeşi az daha kurtuluyordu. bölüm sonunda peder ambülans çağıracağım diyerek gidip, sivri bir şey alıp gelip elemanı öldürüyor. hepsi yaratık gibi davranıyor, farklı bir tip gibi davranıyor ama kimse şüphe etmiyor. tabii cadı olayları da çok manasız. ilk sezona da bağlamayacakları belli.

.esas anne kafayı yemiş gibi dondurma yiyor. somalili doktor kadınla görüşüyor, kızını yanına alıyor. sanki mecburmuş gibi böyle davranıyorlar. abdi kız için koruma yapıyor. bu ne lan? sonra diğer kız elbiselerini ve kutuyu alıp kıza getiriyor. ne bileyim hikayeyi öyle bir zorladılar ki tüm karakterler salak gibi göründü gözüme. iyi başladılar ama dağıttılar, toparlamalarını temenni ediyorum.

--- spoiler ---