4 Kasım 2019

castle rock s02e02:

New Jerusalem

--- spoiler ---

.biraz karman çorman oldu. bu yeni manyak anne tipi, düştüğü yerden tırmanamadı. zaten öyle de olması gerekiyordu. kolyesini falan da düşürmüş. içerden cadı mezarları ve tünellerden bir eve çıktı. içerde birileri çiftleşiyordu ama evin ne özelliği var onu anlamadım. geçen sezonla bağlantısı var mı? orasını da bilmiyoruz.

.ace dedikleri kadının öldürdüğü tipi bölüm sonunda gördük, zaten cadı mezarının üzerinde düşünce tipi kaydıydı. zombi gibi geleceği belliydi. bir iki zenci öldürdükten sonra karıya geldi. ondan sonrası daha heyecanlı olabilir.

.bu bölüm kadın önce inkar edecekti, sonra biraz yalan karıştırarak gerçeği anlattı. köpek kapısına koşarak gelince pop baba hemen kadının yanında bitti. onun da geçmişinde garip şeyler olmuş. somali askeri, kafayı yemiş olabilir. bu tiplerin ailesini öldürmüş olabilir. iki tanesini evlat edinmiş. onun gibi bir şey olmuş. iş güç vermiş. iyi güzel derken kendi oğlunu öldürdü diye bağlayıp sorguya çekiyor. o sırada köpek havlarken de kriz geçiriyor. geri kalan görüntüyü göstermediler, bölüm bitti. elinden kaçtı mı? elemanı parçaladı mı? belli değil. köpek de harika, sahne de güzeldi.

.sonuç olarak bu abdi'nin üzerine kalması güzel olurdu ama eleman ayaklandı. bu halde görülecek mi? nereye bağlayacaklar orası belli değil. anne karakteri kızını korumak için her şeyi yapıyor. kendisini böyle açıklıyor ama kızına pek bir şey söylemiyor. hemşireler devamlı yer değiştirmeli diye açıklamış. bunların hepsi en boktan kasabada ortaya çıkıyor. bir tek iyi karakter somalili kadın doktor herhalde. onun da üvey kardeşi ile sıkıntısı var gibi. komple arızalı bir hikaye silsilesi var.

.kadının dramını iyi çekmişler. güzel geriyorlar. zombi hikayesine döndürmezler diye umuyorum. ace denen tip ne olacak? pop denen abimiz bu olayı fark edecek mi? ilk sezonla bir bağlantısı olacak mı? hepsi ortada şu an. bir taraftan ağır saçmalamaya müsait duruyor. bakalım izleyip göreceğiz. her türlü gerdikleri kesin. 

.zaten hepsinin geçmişi karanlık, kasabanın geçmişi desen kapkaranlık, satanistlerdi yaktıları falan filan diyorlar. o hikaye geçen sezon var mıydı bilmiyorum ama sanki çok normal bir şey. acayip acayip işler işte.

--- spoiler ---