2 Kasım 2019

castle rock s02e01:

Let The River Run

--- spoiler ---

.iyiler güzeller ama niye sıfırdan hikaye başlatıyorlar. yorulduk hikayelerden arkadaş. önceki hikaye ne olduydu? bitti miydi? hapishane yandı mıydı? kül mü olduydu? sanki zenciyi aşağı kapattılardı. diğer tipler ne olduydu? pek bir şey hatırlamıyoruz, onun yerine boşverin alın size yeni hikaye demişler.

.tim robbins gelmiş. pop demişler adına da baba gibi olmuş. somalili çocukları var. bir de normal çocuğu var galiba, aralarında husumet var. onlar birbirini öldürecek derken, deli kadın adamı dondurma katacağı ile öldürdü. kadın ağır manyakmış. geçmişte gördüğü görüntüler de katillik görüntüleri olsa gerek. aranan bir katil, küçücük bebeğini bu halde koskoca kız yapmış. nasıl kaçmış bunca zaman? mevzusu nedir? nasıl bebeği olmuş? tecavüz olayı çıkarsa şaşırmam.

.kadın kafadan sakat olduğu için çeşitli ilaçlar alması gerekiyor. kendisi hemşire ama reçete yazdıramaz. bunca zaman hastanelerden almış. nasıl onların envanteri olmaz? o kadar kaybolan ilaç nasıl fark edilmez, o ayrı vaka ama castle rock'da kapıyı kitlemişler. karta marta erişmek için canı çıktı. doktor karı, somalili karı. abdinin kardeşi kendisi. tam kadın evde kalan kartı almaya geldiğinde beyaz kardeşi de evi molotofluyordu. gergin sahneler yaratmışlar ama güzel yapmışlar.

.zaten olaylar hızlı akıyor. kısa kesitlerle güzel çekimler yapmışlar. hikaye sıfırlanmasa iyidi ama bu hikaye de güzel. kafadan sakat anne, gün görmemiş körpecik kızını koruyor. mevzu bunla ilgili olacak. ev sahipleri eleman tam kızını tehdit edecekti ki ağzına tıktı. adamı gömmeye de abdinin inşaat alanına götürdü. o da güzeldi. cadıların gömüldüğü mekanmış. tam biraz kazdı, eski mezarlara güzelce düştü. bölüm burada bitti de nereye bağlarlar bilemiyorum. kadın olaylardan güzel sıyrılıyor.

.tabii internetinin kontrol edilebileceğini nasıl düşünmez? plaka falan değiştirip bunca zaman kaçıyor ama kendi kimliğini internette arıyor. salaklık biraz. aynı şekilde ilaçların olduğu odayı biraz gözlemeden nasıl içeri dalıp torbayı doldurur. gözü yaşlı şekilde halini net bir şekilde anlattı. somalili doktor karı da anlayış gösterdi ki dünyada böyle bir şey olmaz.

.pop denen bunların babası da aralarını bulmaya çalışıyor. kanser hastası. böyle bir hikaye bulmuşlar. hala kitap devamı mı? bu sezonu neye göre yapmışlar, onu bilemiyorum ama fena değildi. gitar çalan kısa saçlı kız, bizim yeni ergen kızımız, bunlar arası bir lezbiyenlik yapacaklar gibi geldi bana. günahlarını aldıysam benim boynuma. diğer tipleri görecek miyiz? bir yerinde bağlanacak mı? yoksa böyle mi kalacak bilemiyorum. 

--- spoiler ---