19 Kasım 2019

Alien Encounters s03e04:

The Escalation

--- spoiler ---

.adamların uzaylı bilim kurgu belgesel serisinde bile, amerika türkiyeye dalıyor hocam. belgeselin nesini türkler yaptıydı bilmiyorum ama uzaylı kuantum bilgisayarının istanbul'da olup işleri karıştırması sonucunda olaylar tırmanışa geçti.

.önce kendinden olanı kayırmıştı. sonra tüm bilgilere ulaşmak için nükleer füzelerin kodlarına falan ulaştı, bölüm sonunda da operasyon başlamıştı. bu kadar süper bir bilgisayara nasıl operasyon düzenliyorsunuz diyen de olmamış. milyonlarca insanı oraya yığıp etten duvar örmesi gerekiyordu.

.tekrarlanan koordinat önce kendi gezegenleri dendi, sonra o gezegenin etrafında da parçalar varmış. manyetik alan boyunca kafes gibi sarmış, önceki ziyaret ettikleri gezegen de olabilir demişler. gezegeni tüketip başka yere geçen yaratıklar gibi olabilir. artık nereye çekersen oraya gidiyor.

.normal insanların aletle ağa katılması, epilepsi nöbetlerini engelleyen cihazlarla açıklandı da çok olmadı tabii. arada bir tanesi de beynin tüm verisini bilebilirsek, insan beyni yapabiliriz diyor. ulan biri organik, diğeri değil. içerinde elektrik sinyali geçiyor olması ve ağ yapısı mevzuyu anlatmaya yetiyor mu? ağa katılan yeni hücre çarpan olarak artırıyor diyor, yine hepsinin matematiksel bir toplam olacağı görüşü var. yani lafım yok ama bir taraftan da hepsi veri ve toplam ise her şeyin öngörülebileceği, insan beyninin üretilebileceği gibi bir geyiğe gidiyor ki bu da çok doğru gelmiyor. karmaşıklığın yarattığı ya da buna müsaade eden fazladan bir parça olması gerek.

.kanseri manseri çözüyorlar, genetikle oynuyor. virüs mürüs gönderiyor. direkt kodunu gönderiyor. hastane çalışanları işsiz kalırmış, tüm hastalıkları çözsek yanlış olur demeye getiriyor ki bu da ayrı bir saçmaydı. hakeem midir nedir, mal mal konuşan zenci bilim insanından bahsediyorum. her tarafta görüyoruz malı.

.insanların ürettiği kuantum bilgisayarı ile uzaylı kuantum bilgisayarı muhabbetinden olay çıkardılar. neyse ki insanların uzaylıya karşı duracağı bir şey var derken, onu da hackledi. tabii insanlığın tarafında amerika, uzaylıların tarafında türkler var gibi gösteriyorlar. bunda bile dünyalılar bizi sevmiyor ulan. cidden bir uzaylı istilası olsa, yine kimse türkiye'nin yanında olmaz sanki. buradan bunu anladım. belki uzaylılar bizim akrabalar çıkarsa, o vakit dünya türklere karşı bir savaş olabilir. bunu da senaryoya ekleyelim.

--- spoiler ---