25 Ekim 2019

the walking dead s10e03:

Ghosts

--- spoiler ---

.bu sezon adam kalmadığından olsa gerek, saçmalamayı abartacaklar gibi. negan olayı zaten abartı olmaya devam ediyor. şimdi sakallı gay elemanla kapıştı. tartıştılar diyelim hadi. sonra zombiler için yardım etmedi. otlar gözünü kör ediyormuş. derken eleman kaçtı bir eve, orada negan eski negan gibi oturuyordu. yardım etmedi ama son anda etti. nöbeti tuttuktan sonra da karşısında eski negan gibi geldi. sopası gittikten sonra elinde levye ile yeni negan olacak herhalde. bu adam akıl hastasıysa hasta desinler. şimdi bilge gibi konuşturuyorlar. insanlar tiksiniyor, hepsinin bir intikam hesabı var ama bu arada kötü olabilirmiş gibi yapıp, akıllı uslu takılıyor. o kadar uğraştığımız negan meselesinin geldiği yer resmen çok saçma.

.zombi muhabbeti ve alfa muhabbeti güzel olacaktı ama olmadı. olaylar içersinde alfanın konuşması, yaklaşımı falan esasında güzel ama daha çok toprak alsa ne olur almasa ne olur? bunlar aşiret gibi birbirleri ile savaşıyor hala. on seneden beri yapılan muhabbet aynı yani. medeniyet ile zombileri güya savaştırıyorlar. 

.zaten öldür öldür insan bitmedi. nüfusu kaç hocam buranın? o kadar insan ne ara toplanmış, bitmiyor bir türlü. böyle bir salgında hepsi sanki sokağa düşecekmiş gibi hiç bunun hesabını yapmıyorlar. hadi tamam bunlar zombiyi kullanıyor, toparlıyor ediyor. alfa yapmadı demişlerdi. devamlı zombi öldürdüler, helak oldular ama pek bir şey değişmedi.

.carol salağı az daha ortalığı karıştırıyordu. veledinin yasını tutan anneyi niye getirirsin ki zaten? o da saçma, ilaç muhabbeti de saçma. tek iyi olan rüyaları güzel yapmışlar. arada kafasının gidişi ve kurduğu saat esasında bir film kurgusu gibi. böyle şeyler hep yapıldı, hepsinde de güzel. tabii dizinin konsepti içinde çok faza uzatamazlardı. daryl ile muhabbetlerinden de sıkıldım.

.en son görüntü carol saçmalamamış mı demek istediler. ulan zaten peşlerindelerdi. öyle olsa ne olur olmasa ne olur? alfa bunlara kaçın demişti. bunlar kaçmıştı. ormanda tipler var diye bir yere sığındılar, orada carol kafayı yedi, sonra salak salak bir tuzağa yakalandı. o uykusuz, ilaçlı kafa ile bir sürü zombi doğradı. kolunu yaralaım mevzu bu yani.

.travma sonrası sidik bozukluğu da var. eleman gay miydi? diğer yeni doktor tipi aynı muhabbetleri devam ettiriyor. birbirlerini nasıl tedavi edeceklerse etsinler, yıldım.

.bir de eugene sıkıntısı var. bebeğe yardım ediyor, karıya yardım ediyor. sen babası değilsin dedi tersledi. sonra ağladı gitti. elemana üzülmek bile abes. kaç zamandır, sen ne yapıyorsun diyen niye olmadı buna?

.işler daha saçma bir yere gidiyor. grupları içindeki muhabbetler de kötü. bu hikayeleri bu hale getirmeler de kötü. artık dizi beğenmiyorum diye mi hepsi kötü geliyor. yoksa hepsi kötü mü bilemedim ama yapacak bir şey yok.

--- spoiler ---