15 Ekim 2019

supernatural s15e01:

Back and to the Future

--- spoiler ---

.sezon giriş ve özet kısımları hep güzel oluyor. adamlar özetle, güzel müziği ile geçen sezonu hatırlattılar. jack öldüydü. tanrı pislik çıktıydı. neyse ki zombi alemine geçmeyeceklermiş. bir an öyle gibi yapmışlardı. mezarlığın ortasında zombi saldırısında kesmişlerdi. meğer cehennemdeki ruhlar kaçmış, ölülerin içine girmiş, olay bundan ibaretmiş.

.jack'i öldürdüler ama bedenine bir iblis soktular. oyuncu öyle devam ediyor. crowley kadar olmasa bile eğlenceli bir iblis kardeş gibi oldu. oyuncu de genel olarak değişik birini oynamış. olduğu kadar yani. crowley kadar değilse bile iyi bir iblis olacak kendisi.

.cehennemde işler eskisi gibi gitsin istiyormuş. işkenceci bir arkadaşmış. dean'in yaptığı işkencelere hayran kalmış. böyle geyikler döndü işte. 

.üç dört milyar hayalet ile uğraşmak haricinde bölümün sıkıntısı yoktu aslında. önceki bölümlerde harcadıkları her hayaleti göreceksek, yandık. zaten dizinin hayalet avcılığı kısmını sevmiyordum. şimdi milyon tane hayalet. üçünü beşini birlikte getirdiler. yeni iblis kardeş kasabadan çıkmamaları için özel bir büyü yaptı. içerde en azılı hayaletler kalmış oldu. tabii geçici bir çözüm, esas tanrı ile kapışmaları lazım. böyle hayaletle uğraşmamaları gerek.

.sam, eşitleyici silahla omzundan vurulduydu. o da lucifer'imsi bir olay yaşıyor sanki. zaten cehennemdeki herkesler kaçmış. lucifer hiçlikte olması gerek. michael kafesi cehennemde falan mıydı? onu çok bilmiyoruz. muhabbetini döndürdüler ama çok hatırlayamadım artık.

.hızlandırılmış hayelet olayınca anne ve çocuğu geyiği vardı. sam geldi onları kurtardı ama sanki velette sıkıntı var gibiydi. zaten sam de tam kurtaramadı. palyaço arkadaş yüzünden mi bu kadar aciz kaldı bilmiyorum. cass gelip kurtarmış oldu. yarasını iyileştirmiş oldu. omzundaki yarayı da iyileştiremedi. özel bir enerjisi var dedi. başlarına bela olacak. dean güya pansuman yaptı ama acayip bir yara olduğu iki metre öteden belli. başımızı ağrıtacaklar işte.

--- spoiler ---