31 Ekim 2019

preacher s04e02:

Last Supper

--- spoiler ---

.biraz bol beleş hale getirdiler. tanrı meselesi kendi halinde gidiyordu. şimdi esas olaylara dahil oldu. her şeyi bilen tip olarak dinozor meselesi komikti. biraz görüntüler abartı olmuş ama yine de komiklik yapalım demişler. bir tek ona güldüm. bir de arap kavgası komik diyebiliriz.

.köpeği ölü taklidi yapan çocuğa hiç gerek yoktu. çakmağı niye önemliydi onu hatırlamıyorum. eleman önce yayan olarak sonra otostopla, porno sektöründe çalışmış bir kadının arabası ile devam etti. yolda çocuk görüp durmasını söyledi. sonra niye gitti onu da bilmiyorum. bekle demediği için mi?

.veledin teki köpeği ölmüş gibi yapıp elemanı soyacaktı. silahı bırak deyince silah ateş aldı ve köpek gerçekten öldü. bu da köpeği öldü diye parasını ve çizmesini verdi. olay bu yani. genesis doğru çalışmıyor sanırım. bunu göstermeye çalıştılar.

.benzer şekilde arapla karşılaştı. kıpti miymiş neymiş. sonra karşıdan müslüman arap geldi, ona laflar saydırdı. iki deve ortada kavga ederken bunlara durun dedi. diğeri ingilizce bilmediği için karşıdaki öldü. sonra öbürünün devesi öldü. müslüman olan da devenin altında kalarak öldü. yine genesis işe yaramadı.

.hayalinde gördüğü tepelerin penis şeklinde olması haricinde avusturalya'da imiş. oraya yolculuk etmek için havalimanına geldi. sigara içme yasağını kaldırdı. derken çakmağı hatırladı. pilot ile çakmağı almaya gittiler ama vardıkları ev sıkıntılıymış. orayı da pilotla halledip tek başına uçakla avusturalya'ya doğru hareket etti. o sahneler de fena değildi ama sonra tanrının gözünden olayları gördük. o biraz garip oldu.

.diğer tarafta tulip cass'i kurtarmak için üst düzey bir plan yapmış. iki saat araba kovalamacaları, kandırmacalar derken kendi ekibinden biri gibi içeri girdi. içerde cass zaten yine kaçabilirdi. güzel güzel plan da yapmıştı ama adam sonsuza kadar sünnet edilme acısı yaşasa bile güneşe çıkamıyor. planını buna göre yapamamış yani. sanki gece çalışanı yok falan filan gibi. sonra yakalandı, yine sünnete devam ettiler.

.herr starr da kulağına ne diktirdi ben anlamadım. sanki sünnet derisi falan diktirmiş gibi geldi ama o kadar iğrençleşemezler herhalde. komiklikte sınır tanımadılar ama o kadar komik olmadı. toplantıda kendine karşı çıkan tipi kutunun içine koyup patlatmaları biraz komikti.

--- spoiler ---