29 Ekim 2019

preacher s04e01:

Masada

--- spoiler ---

.preacher bile moralimi bozarak başladıysa, bu dizileri ne yapayım bilmiyorum. esasında keyifli, komik, aksiyonlulardı. şimdi bölüm başladı. geçen sezonu zar zor hatırlıyoruz. hatırlatma da çekmediler. hadi o versiyon ile ilgili ama şak diye tulip ve cass birlikte başlattılar. geçen sezonun geyiği bu sezon gerçek olmuş.

.sonra da geriye gittik. üç ay önce mi ne? cass zindana düştüğü zamanlara döndük. geçen sezonun bitişi buradandı. tulip ve jesse elemanı kurtarmaya bomba gibi gelmişler. iyi güzel ama sonu kötü bitecekse, sıkıntı değil mi? hem olaylar arasında cass ile yatıp yatmadığını sordu, karı yalan söyledi. bu jesse'nin genesis kullanıp kafayı yeme olayını da aştık mı böylece? o olaylar da karambole gitti. geçen sezon bunlarla boğuşmuştuk. şimdi zımba gibi gücünü istediği şekilde kullanıyor. mevzu bu yani.

.önce beyazlı malların gittiği bara gittiler ki şarkı ve marş muhabbeti bölümün en matrak kısmıydı. onları kesip etki altına aldılar, planları bu elemanları kullanıp içeriye girmekmiş. daha doğrusu jesse elini kolunu sallayarak girdi. herr starr abimizi önlemlerini almıştı, şapka takabilmesi karşılığında cass'i istiyordu ama kabul etmedi. jesse de içerdeki elemanı kullanarak hepsini öldürdü. herr starr'ın kulak bu sahnede düştü. her çatışmada bir yerine bir şey oluyor. göz gittiydi, kafa yarıldı, kulak gitti. 

.bir esinti duymaya başladı. esas olay da oymuş. jesse de rüyasında gördü. tanrıyı bul diye. tanrı bu elemanla birlikte çalışmaya niyet etmiş. hepsi birlikte jesse'yi durduracak. tabii namlunun önündeydi. intikamlı öldürmesini istedi diye öldürmedi dediler ama o da pek olmadı. ulan öldür işte, neyi bekliyorsun ki? genesis ile ilgili bir hadise olabilir. tanrı ve dünyanın sonu meselesini birleştiriyorlar gibi ama bunca zaman dog gibi takılan tanrı kardeşimiz, şimdi olaylara dahil olacak. o da biraz zorlama olmasa bari.

.şu cehennemden kopup gelen ve büzük ağızlı arkadaş da uzaklardan takipteler güya, o hikayeyi de birleştirecekler ama bu elemanın ruhu içinde kaldı mı? nasıl engelleyecek? o konu da tekrara girebilir. hitler elemanı da vardı, onu komple unuttuk.

.jesse rüyadan sonra tulip'i bıraktı gitti. cass kurtarılacağı sırada nedense vazgeçti ve ben hallettim dedi. tulip bu mevzuya inanmadı ama tekrar kurtarmayı deneyecek ki bir yerden sonra kurtarmış, orasını da biliyoruz. işkenceci elemanı neden öldürmediler mesela? devamlı sünnet etmiş, o sahne baya iğrençti. bir de güya onla dalga geçtiler. cass ile jesse muhabbeti eskiden komikti, şimdi karı meselesine karın ağrısı gibi oluyor. olmuyor yani benden söylemesi.

--- spoiler ---