11 Ekim 2019

jessica jones s03e12:

A.K.A A Lotta Worms

--- spoiler ---

.olmadı da olmadı. yapamıyorlar da yapamıyorlar. finale geldik, esas kötüyü çok da aptalca şekilde bitirdiler. onun yerine iyi kabul edilen salak trish karakterini kötü yaptılar. ikisi de olmadı.

.öncelikle bu süper zeka ve süper diplomalı adamı nasıl tuzağa düşürebildiler. adam nasıl fark edemedi? yok efendim içkisine uyuşturucu katmış da şuymuş buymuş. iki saat muhabbet ediyorlar. suçunu itiraf ediyor, sonra tam öldürecekken sürpriz diyor. komik mi şimdi bu?

.bu süper zekayı o kadar uğraştıktan sonra çok daha karışık şekilde yakalamaları gerekiyordu. madem o kadar süper zeka değil, bu kadar uzatmamaları gerekiyordu. bir yere kadar yaptık, sonraki kısımları toparlarız demişler. hiç olmadı yani.

.sonra hadi eleman yakalandı. trish de kontrol altına alındı ki adamı öldürmesinden kaçırma sahneleri de komikti. kadının gözünü kan bürümüş, şak diye saldırıyor. konuşamıyorlar bile. sonra sırf adamı korumak için trish'i çatan çatıya fırlatıyor. ulan karıya bir şey olmasın diye elli tane zahmet çekti, şimdi adamı korumak için karıyı riske atıyor. bu neyin kafası?

.trish'in geçmişinden kesitler, şudur budur, insanların iç yüzü ve katil olma sınırını güya anlatıyorlar. babası annesini dövermiş. bir gün kafasını duvara vurmuş. koşmuş gitmiş, anasının kanından t-shirt'üne sürmüş. komşular yetişin demiş. babasını hapse attırmış. böylece kahraman olmuş. madem öyle yaptı, şimdi de kötüleri öldürebilirmiş. ulan bu kahramanları kötüleri öldürme geyikleri, bu tür kahramanlara ağır dert olur. atıyorum deadpool gibi kahrmanlara şaka olur. başka türlüsüne normal olur. diğerleri böyle böyle derken, hepsi kafasına göre. bunun bu kadar uzatılması bile saçmayken bir de güya iyi karakter olan bir tipi bu hale getirdiler. önce bağımlıydı, sonra yine başka bir şey oldu. tamam çok sağlıklı bir tip değildi ama ilk başta insanlara yardım edeyim derken, katil olmak da komik yani.

.en son tamam halloldu gibi yaptılar, sonra seri katili, mahkemeye çıkmadan adamı  yakalayıp kafasını ayağı ile ezdi. bari döverek öldürme değil mi? baya saçma yani.

--- spoiler ---