6 Ekim 2019

jessica jones s03e09:

A.K.A I Did Something Today

--- spoiler ---

.şu diziyi izlemek, üzerine yazmak baya zulüm gibi geliyor. bunca zamanın yazılmışlıkları olmasa şuracıkta bırakırdım. neyse devam ediyorum. yine iki bölüm sonrasında yazıldığığı için biraz karışık olabilir.

.trish elemanı öldürecekti. jessica yetişti geldi kurtardı. bölüm oradan devam etti. hala öldürecekti de beynine az biraz patlatıp bayılttı. öyle motelin tekine taşıdı, kardeşini yıkadı temizledi falan, baya iyi bir insan oldu.

.analarının ölümü sonrası olaylar sıkıntılı bir hal aldı. esas olay seri katilin trish'in yüzünü görmesi meselesiydi. eleman hemen ispiyonlamamış. dost polis kardeşimiz bunu haber etti. jessica da bir durum var diyerek seri katili ziyarete gitti.

.eleman ilk katlettiği elemanda bulunan saç kılının ortadan kaldırılmasını istiyormuş. jessica sırf trish'e bir şey olmasın diye bunu kabul etti. özel güçleri ile lağım patlatıp, tam inceleme yapılırken kılın sanki vantilatörden uçmuş gibi gösterilmesini sağladı. eh saçmaydı ama kabul ettik.

.niyet okuyan eleman geldi, biraz dertleştiler. sonra işte az önce bahsettiğim olayı gerçekleştirmek için yardım etti. zaten mekana girmesi için içerden polis gerekiyordu. bir tane kirli polis varmış da kötüymüş, başını ağrıtırmış derken, onla jessica biraz tartıştı. kamerasını kapattı. sonra kabul ettirdiler ama sıkıntı durum ortaya çıktı.

.trish'e durumu söyledi. az biraz yıkıldı falan filan oldu. kafası yerinde değil salak karının. diğer tarafta malcolm istifa etti. kesilmiş görüntüleri patronuna verdi. patron da görüntüden şak diye maskeli karının kimliğini gördü. nasıl bir dedektifmiş bu? dizinin en saçma işlerinden birini yaptılar.

.niyeyse açıklamadı. karıyı kullanma niyetinde olabilir. şantaj olabilir. bir dertleri olabilir işte, hayırlısı olsun diyelim. sokayım böyle diziye.

--- spoiler ---