30 Eylül 2019

american horror story s09e01:

Camp Redwood

--- spoiler ---

.hani bitiyordu bu seri? en azından önceki sezon tüm sezonlara gönderme yaptık, hikayeleri tamamladık falan dememişler miydi? göndermeler vardı. ilk sezonu bağlamışlardı falan...

.şimdi bakmışlar seksenler teması tutuyor, bir de seksenler klasik korku filmi tadında bir şeyler yapalım demişler. tamam adamlar kötü yapmıyor ama baydı be abi. yani ne diyeyim bilmiyorum, korku falan değil, komedi bu. komedi niyetine söyleseler bak o zaman daha iyi olmuş derdim. sonuçta neye niyet ettilerse ona göre.

.geçen sezonun erkek büyücüsü, şimdi hafif kıvrak, yumuşak bir tip. yine arkadan işler çeviriyor. elemanın tipinde sinsilik var. yanında bir zenci, stranger things'deki elemanın büyümüş hali gibi. bir tane odun niyetine kaslı bir tip. iki kız da önceki sezonlarda gördüğümüz tipler.

.adamlar klasikliğin dibine vurmuşlar. gençlerin kampa gidip ölme hadisesini inceleyecekler. bir tane satanist tipli özel katil var. esas katilimiz, bay şıngırtı. ne lan bu? adamın hallerine güldüm. 

.vietnam savaşı göndermesi olsun, arabanın altında adamın bırakıp kafasını ezmesi olsun, tüm sahneler klasik korku filmlerine gönderme niyetine yapmışlar. komikti aslında işte ama ne gerek varmış onu anlayamadım. sanki başka hikaye kalmadı mı? 

.kampın kesik kulaklı yöneticisi, en çok travma yaşadığı yerde iyi bir şeyler yaşansın diye gelmiş açmışmış. sanki ortak çalışıyor çıkacaklar, öyle bir manyaklık. daha ilk bölümde katil kampa ulaştı ama baktılar kalabalık, kendini gizledi mi? yoksa yönetici kadın mı gizledi? yolda çarptıkları elemanın cesedi ortadan kalktı. çamurlara bulanmış kızın çığlıkları boşa gitti ki bunları hep daha önce gördük, sanki yeni bir şey izlemiyor gibiyiz.

.aerobik midir nedir? özenle çekmişler. müzikler falan çok iyidi ama yetmez arkadaş, nerden nereye geldi dizi. baktılar seksenler tutuyor, bir sezon da biz kaktıralım demişler. izleyeceğiz mecbur.

--- spoiler ---