25 Ağustos 2019

happy! s02e04:

Blitzkrieg!!!

--- spoiler ---

.nazi olayı komikti ama aşırı abartmışlar. supernatural yazıcı bir tip vardı. sonny denen tip onun programını nazi selamı videosu yüzünden almış. geçen bölümde buldukları kasette o vardı. şak diye adama gittiler. adamla konuşurken haberin gideceğini kestiremediler ama bir bina dolusu nazi sevici tipi öldürme zevki için böyle tasarlamışlar. iki tane tip, o kadar insanı öldürdü. çıldırmış olmalılar. yaşlının tekine yumruk atıyor, kalbi elinde kalıyor falan, böyle güzellikler yapmışlar.

.sonny heykelini onardı. olayların gizli şekilde araştırılmasını istedi. iki tane polis karıyı daha önce de görmüştük. sanki dirk gently dizinden de karıştırıyor olabilirim ama o tipler mevzuyu güya araştırıyor.

.blue'nun içindeki yaratık ismini cismini ve hünerlerini göstererek ortaya çıktı. hapishanede kendi egemenliğini yaratacak gibi de neye fayda edecek onu bilmiyoruz. bir taraftan adam komik, tipi komik, şimdi özel güçleri ile daha iyi olacak. geçen sezonun ortaya çıkacak kötülüğü bu olabilir sanırım ama o hikayeyi hala hatırlamadılar.

.aptal anne kızına yalan söyledi. hem zaten kendi hayatını mahvetti, kafayı yedi. sonra da kızına yanaşan psikopat elemanın dediklerine çanak tutmuş oldu. şimdi bu eleman sırf nick'den intikam almak için bu işlere giriyorsa çok sıkıntı. komedi dizisinde böyle sıkıntılar bence fazla. zaten geçen sezon kızının kaçırılması üzerineydi. yine aynı olaya dönmeseler bari.

.en son yaratık kısmında iyi güldüydüm. sonny'nin bu manyak arkadaşları. teletabi gibi tipler esasında uzaylıymış. düşük sıcaklık seviyorlarmış. karşılaşmalarında birini vurmuşlar. biraz kan da akıtmışlar. o kanı almış gelmiş dolaba koymuş. nick acıkınca afiyetle reçel niyetine sürdü yedi. sonra tuvalette poposundan yaratık çıktı. onla mücadelesi olsun, tepkiler olsun güzeldi. zaten olayı uzaylı işine bağlamaları güzel olabilir ama fazla fantastik adamlar. 

.happy bu sezon biraz geri planda kalıyor. komik de değil. belki bildiğimiz için böyle, belki nick fazla önde. onun da iyi aile babalığı zaten tartışılır. kızının başına bir sürü olay geliyor, farkında bile değil. komikliğe düz devam etseler bunlar sorun olmayacak ama öyle yapmıyorlar.

--- spoiler ---