9 Temmuz 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e06:

Inescapable

--- spoiler ---

.fitz ile simmons zihin hapishanesinde tüm kadroyu da oynatmış oldular. güzel hikaye oldu ama esas hikayeleri ilerlemedi. o kadar fazla olay var ki artık ikiye bölüp devam ettiremiyorlar. bir hikayede bir ölüm, diğer hikayede bir bölüm şeklinde ilerlediler. karışabilir aslında ama şimdi mevzular çok uzak. 

.tabii bir tarafta enochgillerin gezegenini de şu an dünyayı tehdit eden arkadaşlar tehdit edip yok etmiş. onlar da nerden ortaya çıktıydı? böyle büyük bir tehdit nasıl şimdi ortaya çıktı? enochgiller bile kazanamadıysa dünyalılar nasıl kazanacak? tabii adamlar geçmişe yolculuk için insanoğludan yardım bekliyor, o da biraz üzücü yani.

.şimdi fitz geleceğe gitti, sonra geçmişe dönüp öldü. bu durumda paradoks olur deyip kurtuldular. fitz'in geleceğe gidecek şu anki hali geleceğe gitmezse, gelecek olması gerektiği gibi yaşanmaz. yani şu an tarihin şekli değişmiş olmalı. fitz'e karışmamış olmaları gerek. karıştıkları anda bu tipleri gelecekten kim kurtaracak? bunun bahsine bile girmediler. paradoks dediler çıktılar.

.fitz'in olayları kaldıramaması, framework yüzünden çıkan psikopat kişiliği ve simmons'un odasında sorunları attığı kutusunun yarattığı ring canavarı kapıştı. ilkin bunları mahvediyor gibiydi. sonra arkadaşlarının yardımı ile kurtuldular. derken yaratıkları tuttukları kabın içinde biraz bağırışıp ilanı aşk ettikten sonra dışarı savaşmaya çıktılar. bir baktılar sorunları da sevişiyormuş.

.bir bakıma cidden çok iyi bir romantik hikaye, olayların başından itibaren zaten birliktelermiş. shield'e girişleri. coulson ile muhabbetleri falan derken hepsini de az biraz göstermiş oldular. anılar içindeki halleri, bunun farkında olmaları falan da iyidi. sadece kontrolsüz olması pek olmadı ama onu da sonunda kıvırdılar.

.bu süre içinde enoch şöyle yapmayın böyle yapmayın derken, elemanları kurtarıvermiş. bu durumda gezegenleri ölmüş gitmiş mi olacak? ulan üst düzey zeka, tek çareyi geçmişe dönüp olayları değiştirmek olduğuna hükmetmesi de biraz saçma geliyor bana. bundan iyisini yapmaları gerekirdi. en azından gezegen yok oldu değil de başka kurtulabilecekleri bir olay yaratsalar iyidi. en azından enochgillere saygımızı biraz azalttılar.

--- spoiler ---