22 Haziran 2019

the handmaid's tale s03e05:

Unknown Caller

--- spoiler ---

.adamlar olay yaratıyor da ne alaka şimdi? serena ile anlaşmışlardı, şimdi kadın son bir kez bebeği göreyim dedi. iyilik olarak bunu kabul etti. bebeği gördükten sonra da geri almak istedi. ulan neyin kafası bu?

.madem böyle yapacaktı. niye en başında bebeğin kaçırılması için yardım etti. bu kadar olay oluyor. bunların yaptıkları nasıl yanlarına kar kalıyor? nasıl uçak kaldırıyorlar. gliead mıdır nedir? onun nasıl haberi yok? nerde bu devlet?

.ayrıca kocası ile konuşmayı nasıl kabul etti? yerini falan da tespit ettiriyorlar. zaten devletin ajanları olmalı, adamın götünden kan almalılar. bebeği zaten kaçırabilirler. onun yerine sanki televizyon programı gibi, görüntü yapıp, diplomatik yollardan başvurduk diye yaygara kopartıyorlar.

.en başta june çok eziliyordu, bu sezon bir yerlere gelecek hikayeyi oradan devam ettirecek gibi yaptılar. direniştir, şudur budur, kendi aralarında karakterler içinde bir hiyerarşi falan olacak sandık ama nerdeyse eski hikayeye geri döndüler. evine de geri damızlık olarak aldırırlar. biraz saçma olmadı mı?

.tamam gerginlikler falan güzeldi. son bakışlar da harikaydı. hele hele karının bıraktığı ses kaydı inanılmazdı. tabii niye böyle yaptı. bebek sevginin çocuğu niye dedi? artık eskisi gibi değilmiş iyi güzelmiş ama adam bebeği tecavüz meyvesi olarak bilse, ona acıyarak baksa daha makul değil miydi? babası senin de gördüğün koruma diyor. onu sevdiğini söylüyor ve af diliyor. halbuki onlar arasındaki aşk muhabbeti de aşırı saçmaydı. şimdi nick mick yok ortada, öldü kaldı belli değil. geride bebek var, onu bölüşemiyorlar. biraz saçma yani.

.tüm bu olaylara yeni kumandanı niye çanak tutuyor? adam niye bu toplara giriyor onu da çok anlamıyoruz. karısı ile ilgili eski anıları varmış. karısı eski halini seviyormuş. ona müzik kasetleri yaparmış. zaten kaset doldurmayı da orada gördük. birlikte şarkı dinlediler, sanki dünyada bir tek o eksik kalmış.

.kasedin teslim edilmesini de görmedik. serena kafayı yemiş gibiydi. kaset en son yanında gibiydi. kanada'daki adam karıya yine yazıldı. geri peçete mi ne koymuş. bir sürü muhabbet ama kocasına geri döndükten sonra nevri döndü. june'ı alışveriş merkezinden aldırdılar ve olaylar gelişti. teyzemizin kafasını eğdirmesi bir harikaydı.

--- spoiler ---