19 Haziran 2019

the handmaid's tale s03e04:

God Bless the Child

--- spoiler ---

.elli kere vaftiz gördük, aman ne iyi oldu. dayak sahnesi çok etkiydi. sonra teyzenin ağlayışı da iyidi. işini yapıyor diyorlar ama biraz abartıyor sanki. herkes suçlayıcı bakınca biraz üzülmüş olabilir.

.tek gözlü damızlık kardeşimiz bebeğine yakın olmak için tekrar o evin damızlığı olmak istedi, ondan sonra da yer misin yemez misin? dayağını yedi. bu kadın ayakta zor dururken nasıl bu kadar dövdü? june salağı da korumak için araya atladı. böyle hareketlerle damızlıkların liderliğine geçecek galiba.

.dizideki muamma da bu, karı nasıl bu kadar cesur takılıyor? nasıl diğerleri ile şakır şakır konuşuyor. aralarında nasıl korkmuyorlar. bundan önce ağızlarını açmaya korkarlardı. şimdi sanki devleti o yönetiyor gibi.

.eski kumandanı karısı ile barışmak için buna geliyor. bu kadar olay yaşandıktan sonra statüleri değişmiş mi oluyor? sonra serena'yı sanki direniş için gazlıyor gibi, nüfuzunu falan kullanırsın diyor. kadın da kocası ile barışıp çocuğunun olası mekanını söylüyor. ortaya çıkarsa hepsini duvara asmazlar mı? hepsi mi yürek yedi bunların?

.geçmiş görüntüleri gereksizdi. zaten vaftiz töreni vardı. eskiden de varmış diye onu hatırlattılar. adamların töreni uzun soluklu oluyor. o kadar insan toparlayıp yürütüyorlar. iyi güzel ama gereksizdi işte.

.şu lezbiyen karının dramı da biraz baydı. ulan çocuğuna insan hemen sarılmaz mı? kafayı mı yemiş? neden hemen sarılmadı da hikaye okurken ağladılar, falan filan oldular. uzattıkça uzatmışlar. ağır çekimler, zorla ağızdan çıkan kelimeler.

.bölüm sonunda kanada'dan protesto görüntüleri geldi. protestoda bebekleri ve kocası, bu sizin bebekmiş diye gösteriyorlar. adam nisbet yapıyor mu? koskoca devletin diğer devlet içinde ajanı yok mu? nesine güveniyor bunlar. bir operasyon çakarlarsa ne olacak? biraz saçma oldu sanki. june salağından da kimliğini onaylamasını istedi. insan biraz korkar değil mi? resmen sevindi, saklamaya çalıştı. sonra da geçti ağladı.

--- spoiler ---