11 Haziran 2019

the handmaid's tale s03e03:

Useful

--- spoiler ---

.adam haklıydı. bölüm sonunda kadın erkek savaşına çevirdiler. yeni sistemi erkekler kurmuş. erkek egemenlermiş de kadınlar onları takip edip, gözlemleyip, memnun edip öyle feth edeceklermiş. ulan siz kimsiniz? zaten martha'lar olayı da çok saçma. nasıl örgütlenmiş bunlar? siyahlar karşısında ne yapabilirler ki? 

.sapıklıktan kadınları öldrüyorlarmış. isyancılarmış bunların hepsi. iyi güzel de bunlar nasıl örgütleniyor? başka gruptan değil de martha'lardan neden? bunları açıklamak yerine, yok efendim erkekler şöyle, kadınlar böyle.

.sezonun sakallı kumandanı doğru söyledi. dünyayı kurtarmak için bir sistem bulmuş. yararlı şeyler yapmaya çalışıyor. ortaya çıkan sonuçtan o kadar da memnun değil. adamda biraz vicdan var yani. diğerleri yozlaşmış olabilir. adamın kafası çalışıyor. bir şeyler yapmaya çalışıyor.

.ilkin kurtarıcı olarak gelmişti. şimdi june salağını aşağılıyor. diğer kumandanların ortasında kitap getirtip, sunduruyor. sonra da bak kadınlar bir işe yaramaz değil diyor. bu kadar sinirli olmasının sebebi de zaten fırsatı varken kaçıp kurtulmaması.

.neymiş efendim kızını terk edememiş. onun annesi var diyor ki haklı. annesi yeni kadın da gayet iyi. yararlı bir insan evladıymış. kızına görünüp görünüp, psikolojisini bozmak yerine durumu kabullenip kaçması gerekirdi. tüm dünyayı düzeltecek mi? var mı böyle bir gücü? bunu kadınlar örgütlenip yapabilir mi? dizi baya fantastik olacak gibi görünüyor.

.siyahlardan ajan elemanı da gönderiyorlar. chicago'da savaş meydanlarına gönderiyorlarmış. kumandan yapmışlar ama cephede ölüp gidecekmiş. vedalaştılar. kapıyı kitleyip vedalaştıklarına göre hamile mi kaldı diye düşünmedim değil.

.serena desen kafayı yemiş. annesinin yanında cemaatin tekiyle takılıyor gibiydi. neyse ki dilini tuttu da başına bir şeyler gelmedi. kocası da başka bir kadında, konuşmasını yapıyordu. özür dileyip devam edecekler gibi. ikisinin de başka şansı yok gibi. serena'nın pek sert annesi de bunu güzelce ifade etti.

.sonuç olarak sakallı abimizin dediğine geldi. beş kişiyi daha kurtardı. onlar da özel seçtiği kişiler olarak direnişlerine katılacaklarmış. hırsız seçmiş bir tane. en işe yarayan o. avukat ve bilişim uzmanını ne yapacakmış? sormak isterim kendisine.

--- spoiler ---