20 Haziran 2019

the 100 s06e06:

Memento Mori

--- spoiler ---

.tabii ki clarke salağı ölmediydi. şimdi bölüm sonunda böyle gösterince şaşıracağımızı mı zannetiler? oradan bir devrim başlatacaklar. beyinleri ele geçirilmiş tipler, tekrar beyinlerini kurtaracak. buradan da bir hikaye çıkartıyorlar işte.

.iki bölümdür ölüymüş gibi yapmaları bile büyük bir olay. ona şüphe yok. dayanamadılar clarke'ı gösterdiler. bir odada olaylar duvarlar resmedilmiş gibi bir mekan. bir beyne iki zihin girer diyorlar demek. bunun çok fazla filmi var. böyle hadiseler oluyor ama yine de çok elle tutulur bir tarafı yok.

.bellamy intikam almamayı kabul etti de nasıl bir anlaşma yaptılar onu anlamadım. murphy salağı ölümsüz olma meselesini hiç açmadı gibi. yoksa bu tiplerin hepsine ölümsüzlük vadetmişler gibi de davrandılar ama o da saçma olur. muhtemelen marcus falan gibi tipleri kurtarmak için koz olarak kullanacaklar.

.adamlar ölümsüzlüğü bulmuş ama kara kan yapmayı bulamamış meselesine hep takılıyorum. biraz saçma bir mantık. bu kadar ilerlemiş teknolojiden tabii ki karakan yapımı bekleniyor. üstelik ilk başta kara kan doğal bir hadise de değildi. sentezlenmiş bir şeydi, neden tekrar yapamamışlar? sırf kara kan ile istedikleri bedeni seçecekler, ona göre evrim yaptıracaklar. insanları böyle kullanmaları da ayrı bir muhabbet.

.octavia ve kumandan arkadaşın hikyesi daha ilginç hale geldi. octavia'nın eli çürümeye başladıydı. onu düzeltsin diye ağacın reçinesi midir nedir? onu aldılar geldiler. sadece ölümünü yavaşlatmış. bu kadar muhabbet bu. ardından hepsi spiral çizmeye başladı. ne anlatıyorlar ki şimdi bize bunlar?

.gabriel toplumda bir devrim yapmış. insanları bu hale getirmelerine karşı durmuş. muhtemelen bunlar onlara katılacak. bellamy ve diğer mallar da bunlara destek olup bu olayları atlatacaklar. tek sorun var. bu dünyayı da yok etme riskleri her zaman mevcut. öyle çirkin insan bunlar.

--- spoiler ---