28 Haziran 2019

planet earth ii e02:

Mountains

--- spoiler ---

.iyidi güzeldi ama eski coşkusunu alamadım. çok güzel enstanteneler yakalayamamışlar. kartal çekimleri güzeldi ama bir sürü görüntü koymuşlar. mesela kartala bağladıkları kamerayı göstermediler. hepsi birleşince sanki bütün gibi görünüyor ama hepsi zaten ayrı çekimler, orası belli. hadi ona tamam dersek bile ne bileyim paraşütçünün kafasını çevireceğini konuşmayıp kaçıncı kez denemek zorunda kalıyorlar. amatör müsünüz kardeş? niye böyle yapıyorsunuz ki? son kısmı da o kadar ilgi çekici değildi işte.

.dağ leoparı mıdır nedir? bir tip var. çok nadir görünüyor. onunla biraz başlıyor. son kısımda onunla devam edip öyle bitiriyorlar. bir tane anne, biraz büyük kızı ile dolaşıyor. kızışınca erkekler çiftleşmeye geliyor, kıyamet kopuyor. insanın yüreğini ağzına getirdiler. anne biraz yaralandı ama sonra iyilermiş. durum bundan ibaret. insan gibi yapamıyorlar işte bunlar da hayvan hocam.

.görüntüler hep böyle bir endamlı gibi ya, onun sebebi az biraz yavaşlatmak olabilir diye düşünmeye başladım. yeni dikkatimi mi çekti, daha önce dedim mi bilemiyorum ama keçi meselelerinde olsun, hareket eden az biraz hayvan olsun sanki böyle uçuyormuş gibi görünüyor. dağ keçileri gerçekten uçuyordu galiba. kimsenin başına neyse ki yine bir şey gelmedi. salak tilkiyi kargalar kovaladı. onun da karnı aç şimdi salak demeyelim ama o keçileri sen nasıl yakalayacaksın arkadaş? resmen yamaçta dans ediyorlar. bunları da güzel çekmişler aslında ama bir yerden sonra insan yönünü kaybediyor.

.dağlar deyince ayılarsız olmaz ama en kötü görüntüler bunlar olmuş. çok daha iyi ayı çekimleri vardı. yine kış uykusundan uyanan anne ayı, yavruları ile yemek arıyor. bu sefer ağaça kokularını bırakıp kaşınmalarını kaleme almışlar ki çok da iyi olmamış. dalga geçmeseler iyimiş.

.vaşak kardeş vardı. çok avcıydı ama ayaklarını ıslatmak istemezdi. bu kısımlar da biraz güldürdü. bir fare, bir sincap yakaladı. balık avlayamadı. kurt o sırada balığı yedi bitirdi. devam etmesi için yeterliymiş. vaşak kardeşler ölmesin.

.dağ tavşanı arkadaşın, sabah güneşini beklemesi en beğendiğim görüntüydü. çok kısa tuttular, bir hikaye de katamadılar ama sanki göründüğünden daha büyük manası varmış gibiydi. 

.flamingolarla da dalga geçildi ama onlar zaman az biraz mal hayvanlar. o toplu geçiş nedir? beyinleri zararlı ışınlardan yanmış olabilir. diğerleri gölgeye kaçıyor, bunlar etkilenmiyor. böyle de bir olay işte.

--- spoiler ---