13 Haziran 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e15:

I Don't Ruin Anything

--- spoiler ---

.dizinin iyiye gidesi yok. resmen saçma sapan hukuk hikayelerine çevirdiler. karakterler arası etkileşim inanılmaz yapay ve saçma oldu. normalde karakterlere alışınca aralarındaki durumu da kabulleniyordunuz, şimdi iyice yapay geliyorlar. romantik komedilerine tüküreyim, nasıl bir sıkıntıymış lan bu.

.ilkin ilgi çekiciydi. şimdi davalar şakadan öte, mide bulandırıcı oluyor. figüranlar desen komik bile değil. hakim diyor, yorulmuş olmalısınız, juri esnemeye falan başlıyor. bu ne abi?

.dna testi yapılır. savcılardan biri kimliği açıklanmadan işe yaramaz diyor. böyle savcı mı olur lan. madem yaramaz, diğeri niye kabul ediyor. madem yarar niye yaramaz diyor. gizli tanık statüsünde, gayet de olabilir işte.

.avukatlar da diyor ki hayaleti öldürmeye çalışmanın cezası olmaz. ne lan bu? hukuk danışmanları yok muymuş? böyle savunma mı olur? tamam önceki karar haksız ama bu yeni suçu kapatmaz ki. önceki haksız kararı tazmin edersin, yenisini de verirsin. zaten ömrü kalmadığı için hapsetmezsin olur biter. zaten öyle çıkarmışlardı. nerden baksan salakça yani.

.savcı kız, önce kabullenmedi. hakim babasının tarafında oldu. bölüm sonunda da babamı kurtar diye tuvallette ağlıyordu. adamlar dram kasmak için kendilerini yıprattılar. çok saçma sapan ilerliyor.

.suha desen liseli mal kafasıyla ki liseli kendi, babasının suçundan dolayı karıyla arası bozulacak diye hop oturuyor hop kalkıyor, baya saçma işler döndü.

.katil kardeşin de zamanı bol, herkese olayları açıklamak için ufaktan harekete geçti. kameralara yakalanmış bu sefer. geçmişte ne olduysa onu direkt açıklamak yerine ipucu bırakıyor. bunun babası muhabirmiş galiba, kalp nakillerinde yüzde yüz başarı diye bir şeyler söyleyip duruyorlar. aynı zamanda bir kazaya karışmış. adam ölmüş mü, bir şeyler olmuş. yavaş yavaş açıklayacaklar. aceleleri yok.

.toplamda aşırı anlamsız bir dizi oldu. esas karı karakterinin komiklikleri için izlenebilir. başka türlü gideri yok. o da suha aklını okumasın diye maske takmaya başladıydı mesela. derdi de çok heyecanlanmasıymış. liseli bir tip ile el ele tutuşarak geziyorlar, diğer herkes de bunu çok normal karşılıyor. üstelik bu adliyede falan oluyor. nasıl bir ülke lan bu?

--- spoiler ---