6 Haziran 2019

fear the walking dead s05e01:

Here to Help

--- spoiler ---

.yine geldi tipini sevdiklerim. geçen sezonun salakça sonu yetmemiş gibi, adamlar iyilik dağıtmaya başlamış. yardıma ihtiyacı olanları bulup yardım ediyorlarmış. ulan gerzek misiniz? böyle bir dünyada böyle bir arayış nedendir? sen denk geldiğine iyi davran, gerisi önemli değil. ha diyelim yolda bir yardım yazısı gördün git yardım et. telsizden falan yardım çağrısı almak nedir? ne olduğunu bilmediğin yere gitmek nedir? nasıl bir mallıktır hocam bu?

.dizi cidden aşırıya kaçmış. uçak falan düşürtmeyle başladılar. uçaktan nasıl bunlar kurtuldu dedik ama kontrollü indirmişler. uçak sahneleri yok. iki veledin geyik avlayıp, zombiler arasında takılmaları sahneleri ile başlıyorlar. tepelerinden düşen uçakta bizim mal ekip çıkıyor. onlar burada ne arar derken de mevzuyu öğreniyoruz.

.bu kamyonları meydanlara salan abinin diğer arkadaşı, bu kadar cömert olma demiş. eşyaları kendine istemiş. adamı dinlememiş, ölüp gitmiş. şimdi adam kalan eşyaları almak için plan yapmış. bakmış, bu arkadaşlar azılı katil. onları böleyim bari demiş. yardım isteme ayağı ile büyük kısmını en uzak kamyon istasyonuna göndermiş. geriye kalanların da elinden kalan malları almış, gitmiş bitmiş. bu abimiz eureka dizisinden tanıdığımız yaşlı abimiz. haliyle daha da yaşlanmış.

.adam sadece mallarını istiyor. kimseyi öldürmek istemiyor. böyle karakterler de getiriyorlar artık. alicia salağı sinirli bir insan olmuş. hemen öldürmek istiyor. eli yaralıyken yüz tane zombi indiriyor. kimse yoruldum demiyor. vur vur zombi indiriyorlar.

.luciana denen karı uçak kazasında en şanssız olan karakter olmuş. koluna metal boru giriyor. boruyu kesip mekana götürüyorlar. iyileştiriyorlar falan filan ama diğerleri o kadar kazadan sıyrıkla kurtuluyorlar. böyle de bir olay.

.gazeteci mal karı, sinir bozucu karakter listesinde seviye atladı. gece gece acayip bir kıyafet gördü diye, ona bakmaya gidiyor. techizatlı asker gibi, kablolar falan var. gidip onu kameraya çekip morgan'a haber verdiği sırada, benzer kıyafetli biri geldi. karıya verdi elektriği, bölüm orada bitti. tel örgülerde radyasyonlu falan yazıyordu ama başka bir sıkıntı var. bu topraklarda acayip insanlar çıkacak.

.zombi salgını olmuş, hala elektrik var. hala benzin ve mermi buluyorlar. bunlar yetmezmiş gibi, kendi kendine grup oluşturan tipler de çıkıyor. nasıl tükenmiyor arkadaş. iki gün benzin tedarik edilmese, dünyada benzin kalmaz. şak diye herkes zombi olmadı ya. bunu elli kere sordum biliyorum ama her seferinde ayrı bir gıcık oluyorum.

--- spoiler ---