25 Haziran 2019

dark s02e02:

Dark Matter

--- spoiler ---

.tam gaz çorbaya devam ediyoruz. şimdi bu dizide iki tane zaman aleti mi var? biri saatçinin yaptığı alet, diğeri de karanlık madde ile alakalı bölümün giriş kısmında açıklanan laflarla gördüğümüz küre arkadaş. elektriği verince küreleşiyor, aksi durumda saçı başı dağıtıyor. termodinamiğin ikinci yasasına aykırı bir kardeşimiz, hem de maddenin üç hali birlikte bulunuyor. iyi güzel de ne anladık bundan? zaten toplamda iki zaman aleti de saçma gelmeye başladı. 

.o saatçi arkadaşın yaptığının içine bu karanlık maddeden azıcık atıyor olabilirler ama ne olursa olsun, ikisi bir bile olsa eğer devamlı bir yolculuk varsa bu durumda niye 33 diye sormak isterim. hepsi saçma yani.

.geleceğe dönüş olsun, diğer zamanda yolculuk filmleri olsun. en önemli kural kendinle karşılaşmamak idi. kendinle karşılaşırsan bu bir paradoks yaratır derlerdi. dizinin hepsi paradoks lan. müdire kadın kendi gençliğine gidip zaman aletini gömdüğü haritayı veriyor. daha elindeyken bunu yapıp güya döngüyü tamamlıyor. yersen artık. bence olacak iş değil. böyle hiç yaşlanmıyor mu peki? nedir bu döngü?

.polis karı babasının kitabı ile bağlantısını keşfetti. babası kimdi onu hatırlamadığım için çarpıcı olmadı. jonas'ın aletleri arasında kitaptan sayfalar falan çıktı. zaten resimdeki tiplerden olabilir. ışıkçılar, karanlıkçılar gibi muhabbetlerin ortasına düşecekler gibi. yeni gelen polis de sıkıntılı bir tip. bir şey anladığı yok yani.

.yaşlı jonas anasını zamanda yolculuğa çıkardı ama çok gereksizdi. kendi evlerinde veledini görüp rahatlayacak mı yani? böyle olmalı diyorlar da biraz saçma değil mi? genç jonas'ın da mazotu bitmiş. canını tehlikeye atıp mazot çaldı. silahlı arkadaşlar kim bilmiyoruz. sonra da sınırı geçti diye sağır kadın az daha öldürüyordu. bacağından falan vurdu. yardımcısı kurtardı, merak edip küreye gittiler. mazotla çalıştırıp, zamanda yolculuğa geçti ama nereye gitti? bu küre de 33 çakıyorsa, alete ne gerek var? tünel alet, saatçi hepsi malca oluyor yani.

.noah'ın mağara önü mikkel ile sohbetini de anlamlı bulmadım. o adam orada ne yapıyor. velet sanki annesini görecek gibiydi ama annesi zaten eve geldi. velet de tekrar evine dönmeye çalışıyor gibi, noah ile ilgisi ne o zaten muamma.

.ulrich salağını gördük ama oyuncu değiştirmişler. adam akıl hastanesinde kalmış. yaşlı polis arkadaş ziyaretine gitti. bir şey anlamadın dedi. eğer anlamadıysa niye izlettiniz bu kadar sahneyi. bir manası yoktu. sadece adamın hayatı çok kötü geçmiş. gerçek zamanda kayıp, akıl hastanesinde senelerce kalmış işte.

.sonuç olarak elde var sıfır. çorbayı iyice artırdılar. ne anlattıklarını kendileri bile bilmiyor gibi, eğer ki bunlar bir yere bağlanırsa da len bu kadar basit miymiş diyeceğiz. bir sürü hikaye var. uzun saçlı tip ve kız arkadaşı var mesela, ne gerek var? esas karakterler bile tam belli değil. amaçları ne onu da anlamıyoruz. zamanın çizgisi dedikleri nane yok, devamlı döngüsel bir olay. hepsi birbirine geçtiyse, nereye gidiyoruz? çocuklar niye denek oldu?  hepsini unuttular bence.

--- spoiler ---