19 Haziran 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e05:

The Other Thing

--- spoiler ---

.madem bu sarge denen tip iyi adammış, niye masumları öldürdü? onun hesabını vermediler. zaten niye coulson'ın aynısı? onu da açıklayamadılar. karakteri öldürmüşler ama oyuncu ile sözleşme devam etmiş diye bir açıklama getirebiliriz.

.hepsini açıklayacaklardır ama bir taraftan ne yapsan olmayacak gibi. zaten may'in hayalleri ile gerçek hayat karışmaya başladı. birbirinin aynısı cümleleri nasıl kurdular? adam yüz yaşındaymış, yüz yıl daha yaşayacakmış ama coulson ile benzer cümleler kurabiliyor. bu nasıl olabiliyor? çok fazla açıklama lazım.

.yeni gelen zenci bilim insanı da çok gereksiz, yetersiz bir tip. bir de eşcinselmiş, ne lan bu? adam şimdi bir kelimeyi incelemeye güney afrikaya yukatana gidecekmiş. antik uzaylılar bilmiş yine abi.

.monolitlere geri geldiler. iyi güzel de fitz diğer tarafta geçmişe yolculuk için çabalarken monolit'leri niye kimse söylemedi? onda da enoch esasında büyük ayıp etti ama fitz'i kurtarmak için yaptı gibi görünüyor.

.tabii o kadar zeki arkadaşlar kendileri beceremiyor da bir dünyalı fitz nasıl beceriyor? ne kadar da zekiymiş bu arkadaş. var mı böylesi? bir tek açıklaması işte bir kere yaptılar, tekrar yaparlar gibi bir şey olsa gerek ama çok da manalı değil.

.jemma birlikte çalışması için geride bırakıldıydı. tekrar tutsak moduna döndüler. o yüzden biraz saçma oldu. daha önce ikisi yine imkansızın üzerindeydi. devamlı tehlikedeler, sezonun olayı bu gibi, bir taraftan kendi çapında güzel bir hikayeleri ve romantizmleri var ama ne bileyim, bu sefer biraz farklı olsaydı. biraz destekli atsalardı bari.

.bu enochgillerin gezegenini de aynı arkadaş yok ettiyse eğer, bu kanser türü arkadaş organiklerden öteye de mi geçiyor? enoch organik bazlıydı ama yine de bir sürü muhabbet var. daha kimin yok ettiği belli değil.

.daisy ekibi geldi, may sarge ve kelebekli karıyı paketledi. hepsi birlikte gezegeni korumak için çalışacak gibiler ama hani bu adam suçluydu? hani masum öldürdüydü. onu nasıl açıklayacaklar? iki bölüm sonra coulson gibi piyasada takılacak gibi duruyor.

--- spoiler ---