10 Mayıs 2019

the 100 s06e02:

Red Sun Rising

--- spoiler ---

.bu yeni dünyada bunlar ne halt edecek? bir sürü tip var, zaten normalde birbirlerini kesiyorlardı. şimdi kırmızı güneşleri, güneş tutulmaları, bitkilerin sinir sistemlerini bozmaları ile birbirlerini kesmeye çalışıyorlar.

.altı sezon bu karakterler birbirlerinin canını sıksın, bu sezonda da hesapları dürmek için bir ortam olsun istemişler herhalde. onun için yeni bir dünya yaratmışlar. yüzlerce yıl sonra bulunup onları oraya ulaştırmışlar ama şimdi birbirlerini kesecekler.

.clark salağı bile kafayı yedi, az daha hepsi kafayı yiyecekti. biraz daha az kafayı yiyen hepsini uyuşturmayı başardı. murphy salağına bir şey olmadı. onun sayesinde belki hepsi ölmedi. onu da sonra açıklamaları lazım ama eleman daha kendisine gelemeden bölümü bitirdiler.

.dünyada sadece çocuklar mı kalmış? çocukları bu olay etkilemiyor mu? o halde niye evimize götürecek misin dedi? dört tane yetişkin gemiyi ele geçirmeye çalıştı. ulan bu adamlar buraya geldiyse, dünyanın boku çıkmıştır diye düşünmeleri gerekmiyor muydu? niye gidip ele geçirmeye çalıştılar? niye konuşmadılar. gemiye kenetleniyorlar, hafif bir uyarı çıkıyor, karşıya bakmadan kapıyı açıyorlar. bu ne rahatlık?

.gemiyi ele geçirdikten sonra hamile manyak karıyı uyandırdı. komutandı kendisi, zaten gemi ele geçirme tecrübesi de vardı. iki saniyede üçünü öldürdü, biri kaldı. bari bir tanesini bırakmaları akıllıca oldu.

.sonra gezegene indiler, raven elemanın kabrini gördü. üzüldü müzüldü ama çok uzatmadılar. diğerlerini buldular, çocukları gördüler ve bölüm bitti.

.bu süre içinde önce geçmişte biraz neler olduğunu gördük. gezegeni keşfeden ekibin lideri baba karakteri, insanları şakır şakır öldürmüş. gerisini göremedik. o saldırından dört kişi kurtulmuş değidir herhalde. bir sürü çocuk var, onları kim yapmış? kaç yüz sene geçmiş. mevzu enterasan olabilir aslında.

.bizim salaklar da birbirlerini öldürmekle meşgullerdi, eskiden gerçekten yapıyorlardı. şimdi kafaları gittiği için yapıyorlar. bellamy salağı az daha clarke salağını öldürecekti. 

.bir de octavia sıkıntısı var. kafayı yemiş gibi davranıyor. suçluluktan böyle yapıyor gibi ama bakalım hangi drama boğacaklar bu mevzuyu.

--- spoiler ---