13 Mayıs 2019

lucifer s04e05:

Expire Erect

--- spoiler ---

.36 saat önce diye başlatıp ters köşe yaptılar. bir kere o güzeldi. bölümün polisiye konusu bir anlamda kendileri olunca o da daha izlenebilir yapıyor. en azından daha heyecanlı yapıyor. 36 saat önce eğlencenin dibine vurmuşlar, kafalar güzel gibi bir görüntü vardı. meğer bombalı arkadaşın rehineleriymiş.

.lucifer de bir kapanış arıyordu. son davası diye chloe'yi sisteminden atmak için bir kapanış davası istedi. çok da güzel vakit geçirmiştik falan filan diye dava muhabbeti devam ediyor. tabii bu adam bu karıda ne buluyor, mevzusu nedir? botokstan suratı patlayacak ama lucifer hala bu arkadaşı seviyor falan diye düşünmeden edemiyoruz.

.özelliği ortaya çıkmadan chloe yerine eve geliyor, havva annemiz de pek aşufteymiş. onunla türlü türlü eğlencelere takılıyorlar. en son hepsi bombalı rehinenin eline düşüyor. bombayı adli tıpçı karı etkisiz hale getiriyor ve hepsi kurtuluyor.

.lucifer şak diye vurulduğunda chloe biraz uzaklaşsa belki daha çabuk iyileşecekti. bu zarar görme olayını zaten doğru düzgün açıklamadılar. şimdi havva da bunu öğrendi, biraz bakışlar değişti. kötücül insan olarak bir planı var gibi. kabil denen tip, onun çocuğu idi, onun intikamı falan mı olacak? amenadiel geldi, mantıklı sorular sordu ama arkasını aramadı.

.chloe bu havva tipinde bir sıkıntı var mı diye sordu, bildiğim kadarıyla yok dedi. sonuç olarak mevzu ortada kaldı. chloe ne kadar lucifer'i korumak için üzerine atlamış olsa da havva hep yanında kaldı diye onunla işleri ciddileştirdiler. ilk aşkı havva gibi gösteriyorlar ama pek de manası olmayacak.

.dan salağı olayları güzel toparlayamadı. aradıkları karı, olayların beyniymiş. diğer askerleri o idare etmiş. esas kötü oymuş, onun yüzünden hepsi ölecekti ama işte bir yemek siparişinden operasyon yapılacak tarafı tahmin edip, kadını o tarafa yönlendirdi. patlamadan sonra da bomba etkisi hale getirildi ve mevzu kapandı.

.şimdi havva kötü mü değil mi? onları inceleyeceğiz. bunların arası iyi olunca lucifer eski lucifer olacak mı? onlara gelecekler. fena bir karmaşa olmadı.

--- spoiler ---