3 Mayıs 2019

game of thrones s08e03:

The Long Night

--- spoiler ---

.iyi güzel, etkileyici ve baştan sona gergin bir bölüm yapmışlar. gececi ölü tayfa, gece saldırıyor. hepsi güzel ama bu arkadaşların savaş stratejisi biraz salakçaymış. bir kere neden daha çok önlem almamışlar. neden dothraki'ler önden salındı. kılınçlarını kendileri ateşe veremediler mi? neden ölüleri canlandırma gücüne sahip bir düşmana karşı yeraltı kabristanında saklandılar. biraz salakça değil miydi bunların hepsi?

.bunları görmezden gelince fevkalade gerildik. arya'nın geldiği nokta harika oldu. en son gece kralına uçuşu efsaneydi. boğazından tuttuğunda diğer eline bıçağı attığı hareketi daha önce biri yaptıydı ya da kendisi mi yaptıydı. imza bir hareketti ama göstermediler. gece kralını öldürmek için özel hareketmiş. elemanın kendine güveni ölümüne sebep oldu. tabii arya o şekil gelince bran arkadan saldırsa diyeceğim de o da kuzu gibi bekliyordu.

.zaten adamların en başında planları çok saçmaymış. neymiş efendim bran yemiş de ona gelince öldüreceklermiş. ulan o kadar kuvvetli orduda resmen varlık gösteremediler. arya'nın üstün performansı olmasa bir şey yapamayacaklarmış. jon falan güya yardıra yardıra geliyordu da nereye geliyordu? en son ölü ejderhanın karşısında ne yapacaktı? 

.bir sürü tip öldü. hepsine ayrı cenaze yapsalar bir sürü bölüm geçer, çok uzatmayacaklar çünkü cersei salağı var. onun geride kalıyor olması bile savaş nedeni olmalı. şimdi ordularının yarısından fazlası öldü, hep birlikte savaşacaklar mı? baya sıkıntılı oldu bundan gayrisi.

.sam nasıl ölmedi? sarı kafalı dev karı nasıl ölmedi? jaime'yi pek öldürmeye niyet etmediler ama hepsi tam hengamenin ortasında geri çekilirken falan ölmediler. pek iyi değildi. ölmesi gerekenleri belirleyip öyle öldürmüşler.

.dany ejderhası ile niye iniş yaptı? onu da anlamak mümkün değil. hadi indi diyelim ölülerin yavrucağızı yediğini nasıl fark etmedi. jon'u mu alacaktı yerden, biraz saçmaydı yahu. ateşle etrafını temizlese iyidi.

.ateşin gece kralını yakmaması, pis sırıtışı iyidi. şu eleman biraz konuşsa iyi olacakmış ama biraz konuşunca çok konuştururlardı. böylesi de güzel oldu. tabii niye bran'ı öldürmeye çalışıyor, sadece yaşayanların hafızası meselesi yeterli cevap değil. daha iyi bir sebep olabilirdi. hem madem öldürmek istiyor, savaş yerine önce suikast gibi elemana saldırır, sonra kalanları öldürürdü. bu kadar kuvvet varken hepsini ezelim demişler ama olmadı işte. arya'yı hesaba katmadı.

.ateşli kılınçlı, ölümlerden dirilen abimiz de son görevini yerine getirip öldü. arya'yı kurtarmakmış görevi, tabii arya niye ölülerin arasında kaldı. mekanın içinde niye saklambaç oynadı, orasını da anlamak zor. 

.jorah düşen dany'yi ölülere yem olmaktan son anda kurtardı. sonra da şanlı bir şekilde öldü gitti. en güzel ölüm olayı onun oldu. sonra ejderhanın gelip teselli vermesi de pek dokunaklıydı. en iyi sahnelerden biriydi.

.jon ile dany ilk saldırıdan sonra ayrı düşmeleri çok saçmaydı. planları suya düşürmüş gibi oldular. zaten arkadaş, siz kimsiniz ki ölülere saldırıyorsunuz, elinizdekilerle en iyi savunma yapsanıza, öldüğün vakit ordusuna katılıyorsun. nasıl bir salak stratejiymiş bu, düşündükçe salakça geliyor.

--- spoiler ---