11 Mayıs 2019

american gods s02e08:

Moon Shadow

--- spoiler ---

.len böyle sezon finali mi olur? adamlar tanrılar savaşı diye başlayıp, bir polis baskını ile bitirdiler. o da pek bir şey değildi yani. diktiği ağaca kaçıp, çekemedikleri şekilde kurtuldular. sonra da mekandan otobüsle ayrıldı bitti gitti.

.odin'in oğlu olduğunu zaten anlamıştık. annesinin hikayesi, para çevirme olayı falan güzeldi. o bölümlerden sonra zaten toparlayamadılar. bu sezon da güzel başlamış gibiydi ama savaş mavaş olmadı. şaka gibi devam ettiler.

.teknoloji tanrısını yok edip, gözetleme tanrısı falan mı getirdiler. model mi yükselttiler. tam olarak ne oldu? korku hakkındaki muhabbetler niyeydi? bu global tanrısı insanları korkutuyormuş, bütün mevzular buna çıkıyormuş. iyi güzel de shadow salağına ekranı izletirken de aynı geyikleri çevirdiler.

.eskilerde uzaylılarla temas hakkında bir radyo programı gibi. shadow da sanki bunları biliyordu. bağlantıyı kuramadım. güzel bir şeyler yapalım derken sıçıp batırdılar. o kadar beklentim vardı, hepsi boş çıktı.

.ölü karı olayı da bir yere varmadı. leprikon ölünce onu gömmeye mi götürdü? yoksa canlandırma olayını mı deneyecek? parayı verse canlanır aslında ama bunu düşünmedi bile. kocası da inanmadı kendisine, odin'i öldüreceğim dedi ama eleman zaten fare gibi önceden kaçtıydı.

.bir yere oturmuş, keyfini çatarken oğluşuma bir şey olmaz diyerek geçiştirdiler. salak shadow işlerin ters gittiğini iki saniyede anladı ama evden çıkana kadar yarım saat geçti, polisler geldi. sırf dikilen özel ağaç bunları kurtarsın diye böyle yaptılar.

.tabii aynı zamanda ağaç geçmişi de gösterdi. odin'in oğlu olduğunu falan anladı ama bir yere varmadı olay. küçükken oynadığı evdeki polisleri eliyle sallaması gibi polislerden kurtuldular, göstermediler bile. açıklama da getirmediler.

.yeni dünya tanrıları, şu metronomlu elemanın da yazdığı kodla, tüm medyayı kontrol mü etti? gözetleme kameralarını kontrol edince yakalamış mı oldular? tüm savaş bu muyduş? zaten medya tanrısı bunu kendi başına da yapabilirdi. nerede oldukları zaten ortaya çıkardı. savaş gibi hiç olmadı, bir şeye benzemedi. öyle salak salak geçiştirdiler.

.bir de salim ve cin'i muhabbetini uzattılar. bir öpüşme sahnesi daha soktular, ibne arap şeklinde bir betimleme...

--- spoiler ---