21 Nisan 2019

the oa s02e03:

Magic Mirror

--- spoiler ---

.ilk sezondaki tipler daha iyimiş. bir tanesi ağır gaymiş. fransız dedikleri tip geçen sezonun böyle ipsiz sapsız işleri yoktu sanki, hiç çıtlatmamışlardı. şimdi şak diye gaylik peşinde koştu, hiç yakıştıramadım. netflix gözümüzü kör ettin allahsız.

.bunun haricinde pek tatlı bir bölüm yaptılar. esas sarışın oğlan oa'ye inancını sürdürmüş, diğerleri bir anlamda bırakmış. en kötü inançlısı zaten gay oğlan. bir de haklarında araştırma falan başlamış, onun da devamı pek iyi olmayabilir ama dini tarikat gibi görüyorlar. o da ilginç yani.

.geçen bölüm ölen kız, şu konuşmayan kızın ruhu oğlan kılıklı kızın aynasında belirmişti. bir vızıltı duyuyordu. sonra kızı gördü, şarkısını falan duydu. koştu sarı oğlana söyledi, aynanın başında beklediler ama görünmedi. gece geliyordur diye beklerken ayna evin taşınması sırasında ortadan kaybolmuş.

.o sırada notalardan bba'yi çıkardılar. kendisi hocalardı. uzaklaştırma falan almış herhalde. gittiler onu buldular, maceraya dahil ettiler. ayna başında beklemeleri komik tabii bir yerden sonra aramızdaki gayler sıkılıyor.

.her neyse esas güzel kısmı aynanın satıldığı yerdeki görevli, bu tiplere kahraman gözü ile bakıyordu. aynı şekilde polis de bu tiplere kahraman gözü ile bakıyordu. ceza bile kesmedi. hepsi okul saldırısını savuşturdukları için kahraman ilan edilmişler, olayların nereye gittiği belirsiz tabii ama oa bu dünyada ölmüş!

.yani diğer dünya ile yerleri değiştiği kadın ölmüş oldu. bu da nasıl bir yer değişimi teorisiyse artık böyle gidiyor. rachel dedikleri karı sadece bba'in geçmesi için güvenli diyerek mesaj gönderdi.

.peki bu mesajı göndermesi için medyum salağına gelmeleri gerekiyor muydu? herhangi bir tvden bu olayı gerçekleştirebilirdi gibi geldi. görüntülerden toparlayıp mesajını iletti. gayet de güzel yapmışlar, pek heyecanlıydı. medyum olayı biraz olmadı. kadın lüks paketten ücret alırım dedi. masanın ortasındaki fotoğraf bilmem nesinde şekiller belirecekti güya, nasıl bir tezgah kurduysa artık. tv'den mesaj gelince olaylar ilerledi. bba tv'ye dokundu ve tabii ki öldü. ölmüş olması gerek. elektrik falan çarpıp ölecek muhtemelen ama diğerleri mesajı aldığı için olayların devam ettiğini bilecekler. soruşturma devam edecek, diğer dünyadaki meseleler ile birleşecek mi bilmiyorum ama bba diğer dünyada nasıl bir fayda sağlayacak? orası da meçhul. bakalım ne olacak?

.arada kiliselerin kapılarına astıkları aparat ile dalga geçtiler. paganlardan almışlar ama manası vajinaymış. böyle düşününce komik, gül gül öldük. sallamıyorlarsa tabii...

--- spoiler ---