10 Nisan 2019

the oa s02e02:

Treasure Island

--- spoiler ---

.ilk sezondaki elemanlara da gidecekler gibi, ölen kadının ruhu öbür dünyada dolaşmış oldu. böyle bir betimleme yaptılar ama adamlar ölümden sonrası için değil, artık alternatif evrenler meselesine devam etmiş oldular. bir anlamda ölümden sonra alternatif evrenler var demeye getiriyorlar. tabii tam ölenler nereye gidiyor orası belli değil. bizim esas çılgın bilim insanının vuş sesi ve takıntısı buydu. bu dünyada buna takmıyormuş, bu sefer boyutlar arası harita falan çıkartmaya çalışıyor. 

.ev özelmiş, orada takılan tiplerin beyininde tohum oluşuyormuş. bu nasıl bir anlatım lan? tam olarak beyninden çıkardığı bir kök yeşillendi. biraz karışık bir durum ama ortaya çıkacak. bu evde yeşillenen çocuklar da hap salağına geliyor, o da onları muhtemelen kesip biçiyor. karı bunu gördükten sonra böğrüne neşteri sapladı. böğrüne saplayacağına kalbine saplasana işte, böyle de öldürmeyen allah öldürmüyor.

.tekerlekli sandalyedeki kadını da çok iyi bulmuşlar. kendisi veri analizcisi gibi bir şey. rüyaları analiz ederek bir sonuca varmaya çalışıyorlar. bu zengin tipin, tipini hala göremedik ama adamın araştırması buymuş. tarihte de böyle bir şey var dediler ama ben aratınca çıkmadı. nazilerden onlarca yıl önce insanlar nazi sembollerini ortak rüyalarda görmeye başlamışlar. belki bir ara tekrar böyle bir bilgiye rastlarsam aklımda bulunsun. baktığın zaman çok enterasan bir olay. rüyalar başka diyarlardan insanlığın bilincine akan karışık bilgiler gibidir, demeye getirmişler. bu tipler de bunu analiz ediyor. o ev de bu analizler sonucu ortaya çıkan bir ev. kesişim noktası gibi bir şeydir herhalde.

.dedektif sağlam araştırmacıymış. müslüman teröristlere eğitim veren amerikan ajanıymış. şimdi bu işleri yapıyor, sonuna kadar da gidiyor. şimdi esas karıya ulaştı sayılır. onlar arasındaki muhabbet nasıl olacak kim bilir.

.oa, aynı zamanda dizinin senaristlerinden de biriymiş. bunu biliyorduysam, unutmuşum tekrar yazayım dedim. kendisi geçen sefer hap'a kafa mı atmış ne yapmış. bu sefer yine bana vurdu dedi, tekrar onu tek başına hücreye koydular. ağladığını duyan homer tekrar insanlara karışmasına müsaade etti, iki saniye gelişme yaşandı. konuşmayan karı, çevredeki objeler ile durumu anlatmaya çalıştı. tam bir şeyler anlatıyordu. hap ortalığa girdi dağıttı. bunların hepsini homer görmeli.

.geçen sezona da açıklık getirdiler. hap salağı hepsini tarlada toplamış, ölümcül ilaç vermiş. 15 dakikaya öleceksiniz, hareketleri yapıp kurtulursunuz demiş. şimdi bunlar diğer tarafta ilaçsız bedene geçiyorsa, geçtikleri ne oluyor? bunu da henüz bilmiyoruz. baktığın zaman bunlar ölmüş. tarlada hepsinin cesedi olmalı, o cesette geçiş yaptıkları tiplerin ruhları olması gerek. oa de göğsünden vurulmuştu. o da ölmediyse, bu sefer o nina olmalı. bunu gösterecekler mi? orasını bilemiyoruz.

.sonuç olarak işler alternatif evren olsa da öyle yavan bir alternatif evren gibi olmayacak. dedektiflik hikayesini, rüyaları falan nasıl monte edecekler bilmiyorum ama ilgi çekici gidiyor. ölüm meselesi ile bağlayabilirlerse, bunu saçmalamadan yapabilirlerse daha tatlı olabilir. tabii saçmalamaları da mümkün. ilk sezon sonu kişisel olarak ilgimi çekiyor olmasa saçmaladıklarını düşünebilirdim mesela.

--- spoiler ---