23 Nisan 2019

supernatural s14e19:

Jack in the Box

--- spoiler ---

.finale doğru yine güzel bir bölüm yaptılar. jack meselesi zaten ilk çıktığından beri baş melekten de güçlü bir yaratık olarak uyarılıyordu. hep korkuyorlardı, lucifer bile yanında tutmaya çalıştıydı. şimdi tanrının yerine incil'in öğretilerini insanlara uyarlamaya çalışan bir varlık gibi oldu. dumah denen karı elemanı kandırdı ama yine de böyle ilerledi.

.castiel dumah'ı da öldürdü. o da uzun zamandır esas karakterdi, diğer karıya hiçlik karışmıştı. onu zar zor hatırlattılar. esas hiçlik meselesi var, sonraki sezon olacak mı? bu sezon son sezon gibi demişlerdi sanki ama bir sezon daha görünüyor gibi de, hem hikaye ne olacak? genel hikayesi bağlanmayacak mı? tanrı gelmeyecek mi? mevzu böyle tek tek doğa üstü olaylarla bitip gidecek mi?

.jack'i kandırma meselesinin bu noktaya geleceği belliydi, zaten mantık olarak baş melek için yapılmış bir kafesi nasıl ondan çok daha güçlü bir yaratığı tutabilsin? michael'i bile iki saniyede öldürüp, özünü yediydi. ne olmasını bekliyorlardı ki? 

.dean yine tek başına insiyatifi ele aldı, sam tam ikna olmasa da kabul etti. castiel gelip karşı çıktı ama çok geç oldu. tabii elemanı kafase koyduktan kısa bir süre sonra çıkması da garip, bir süre geçse belki fikirleri değişecek ama sanki hiç çıkmayacakmış gibi kendi çıkıp diğerlerine düşman olacak gibi.

.zaten ruhsuz jack meselesi buraya çıkar. ruhunu düzeltme olayını beceremediler, esas kötü lazım ondan olmuyor diyorlar resmen, melek yaratan bir güç kendi ruhunu düzeltemiyor mu? 

.mary'nin anma törenleri uzadı. bobby geldi törende yaratık varmış, onu indirdi. sonra jack'i ava çıkacaklardı ya mesele neyse ki onlara karşı jack gibi saçma bir aşamaya gelmeden halloldu.

.halloldu derken muhtemelen jack cennetin başına geçecek, tanrı yerine insanlara eziyet çektirecek gibi duruyor. bir nevi orta çağ avrupasına göndermeli bir laflar hazırlamışlar işte. dünyayı düzelteceğiz muhabbetini kim yapıyorsa filmin esas kötüsü oluyor. dünya kendi kendine gider kardeşim, ellemeyin işte.

.lucifer'i artık böyle izleyecek gibiyiz. o da güzel aslında adamın tam komikli laflarını jack'in kafasından izletmiş oluyorlar. jack'i bu sezon paketleyemezler gibi de geliyor bana, bakalım finale ne yapmayı planlıyorlar.

--- spoiler ---