11 Mart 2019

supernatural s14e14:

Ouroboros

--- spoiler ---

.bir taraftan iyi de diğer taraftan o kadar sıkıntıya düştükleri michael konusunu böyle kapatmaları oldu mu hiç? jack meselesi esasında pek heyecanlı, pek güzel oldu ama mümkün değil, jack bu sefer kötücül olacaksa iyice kabak tadı verecek. olmayacaksa bu sefer de çok kolay oldu anlamına gelecek. adamlar iki yolu da defalarca gittikleri için resmen senaryoya yer kalmamış.

.en büyük mallıkları dean bayıldığı zaman michael dışarı çıkabiliyorsa, yani böyle bir ihtimal varsa ki zaten her saniye kendi irademle onu içerde tutuyorum, uyuyorum bile denemez diyen bir adamdan bahsediyoruz, bu adamı sen nasıl dövüşe sokarsın arkadaş? kafasını gözünü çarpar öyle dünyaya dert olur. bir tane yaratık yakalamak için dünyayı tehlikeye atan mallar da ancak winchester malları olsa gerek.

.tabii jack'in ruhundaki gücü winchester'ım diyerek alması gurur vericiydi. onun adına gurur duyduk ama abi bu ne? koskoca michael, gezegen silmiş adam bir oğlana yenildi mi şimdi? dialoglara bunları katmışlar ama olmamış.

.hem rowena niye kabul etti? onun açıklamasını da anlamadım ben. bir şeyler gevelediler ama olmadı. diğerlerine değer veriyormuş da öldürmezmiş de şuymuş buymuş. diğerlerini öldürüp ekibi sağlam bırakınca mı olacakmış? şimdi jack kurtaracak mı bu tipleri? ölümden mi döndürecek? esas karakterlerden bir kızcağızı öylesine harcadılar resmen.

.bölüm konusu olay, kafamız meşgul olsun diye dava arıyorlar. medusa mıdır nedir? ona benzer bir tanrı bulmuşlar. gay kılıklı bir tip, insanları pişirip yiyor. öpücüğü felç ediyor. göndermeli espirili ama çok gereksiz bir hikaye. ne diye uğraştılar ki bunla? bir sürü insan yemiş de aylık olarak böyle coşuyormuş. doğal döngü işte. kurbanın gözünü yiyince kaderi görüyormuş ama melekleri göremiyormuş. oradan cass ve jack dalıyorlar. ilkin dövemiyorlar. bizim mallar geliyor, onlar da dövemiyor. sonra jack kadan kopartıyor ve hikaye bitiyor.

.tabii dean yerde, cass jack'in gücü ile ancak iyileşti. güya felç için panzehir yapmışlardı ama o cass'de çalışmadı. böyle karman çorman haller içinde dean sığınağa götürülüyor. kısa bir süre sonra michael kaçtığı anlaşılıyor ve olaylar gelişiyor işte. hemen yukarda anlattım bunları. tekrar olmasın.

--- spoiler ---