3 Mart 2019

star trek: discovery s02e07:

Light and Shadows

--- spoiler ---

.boş yere bir sürü gerginlik yarattılar. karman çorman gitmeye devam ediyorlar. hikaye mihael'in volkan'a gitmesiyle ikiye ayrıldı. discovery ekibi en son bilmem ne olmuş da zamanı kaydıran bir dalga varmış. onu incelemede kaldılar. 

.ilk sonda atacaklardı. yok efendim gidemiyormuş da mekikten atalım dediler. mekikle gideyim dedi kaptan, ulan sen niye gidiyorsun işte? gösteriş yapıyormuş da sonra itiraf ediyor. voq salağı muhabbeti de hiç çekilmez ya onu da yanına aldı, öylece gittiler.

.zaman kayması meselesinde elemana ateş ettiğini gördü, meğer kurtarmak için yapıyormuş bunu. çok fazla bir numara olmadan gay arkadaş geldi hepsini kurtardı. adamın dna'ları yüzünden zaman kaymasından etkilenmiyormuş. matematiğini yapıp şak diye ışınlandı, şak diye geri çektiler ama esas olay beş yüz yıl gelecekten bunların sondasınu kendilerine döndürüp gemiye sızmayı başaran bir güç var. kimse artık o ortaya çıkacak. köprüde bulunan bilgisayar kılıklı bir tanesinin içine sirayet etti. eski uzay yolu dizilerinde data diye bir anroid olurdu. yapay zeka olarak güzel güzel takılırdı. bunda yok ama bir tane makine varmış sanırım, eleman virüslendi. ele geçirildi. derdi neyse çıkacak sonra.

.esas olay spock meselesiydi. ulan madem öyle niye teslim ediyorsun değil mi? sarek denen spock'ın babasıyla birlikte spock'ı gizli görevli arkadaşlara teslim ettiler. güya yardım alacak iyi bakılacak dediler ama georgiou kardeşinin beynini yakacaklar, al kaç dedi.

.az biraz dövüştükten sonra kardeşini kaçırmayı başardı. bu olaydan sonra gizli görev kaptanı ile michael'in ailesinin ölümü hakkında çok da manalı olmayan bir konuşma geçti. ölümlerinden bu adam sorumluymuş. bunca zaman sonra ortaya çıksa ne olur ki? hem michael kim? sanki çok önemli bir karakter, elemanı böyle korkuttu.

.michael de asteroidin tekinde kardeşi ile saklandı. bunu bulamadı. kardeşi devamlı sayılar sayıklıyordu. onlar koordinatmış. anası baktım demişti ama tersinden mi baktı ne oldu bilemiyorum. bir tane gezegen çıktı, ona doğru yol aldılar ve öyle yeni maceralara son sürat, soluksuz, yora yora devam ediyorlar.

--- spoiler ---