2 Mart 2019

my cat from hell s10e08:

Baby the Bully

--- spoiler ---

.bütün olaylar tatlıya bağlanınca daha iyi oldu. bir tane hem sosyal hem oyuncu erkek kedi varmış. kısırlaştırmışlar da ama evdeki diğer kedilere terör estiriyormuş. ne yaptığını falan görmüyoruz diyorlar ama kamera koysalar aslında durumu anlayacaklarmış.

.jackson'un gelmesine o kadar gerek yokmuş. hormonları da normalmiş. sadece kedi yolları yapıp hafif enerjisini alınca bütün olay düzeldi. bir taraftan iyi oldu. diğer taraftan çok zor bir dram yarattılar, sonra şak diye geçti garip oldu ama yine de sevindik.

.elemanlar yavru kedi alıp büyütüp sahiplendiriyormuş. bir sürü kedi bakmışlar öyle. nasıl bir evse, kediler için özel odalar, bakımlar şunlar bunlar. karı koca bu işteler, böyle kurtardıkları yavrunun bir tanesi tam sağlıklı değilmiş. gözleri de iyi görmüyormuş ama erkek kedileri ona da dadanırsa ne yaparız diye ağlaşıyorlardı. pek bir şey yokmuş işte. hem eleman kendini koruyabiliyormuş. hepsini jackson gelip çözmüş gibi oldu ama esasında çok büyük bir sorun yokmuş.

.diğer hikayede kedilerin durumu çok sıkıntılıydı. esas sahipleri iç mimar karının büyük sıkıntısı var gibiydi. koltukların anasını ağlatmışlar. basit bir yöntemi varmış. çift taraflı bant takınca oraları tırmalamamıyorlarmış. 

.esasında kediler evdeki değişiklikten kapıların kapatılmasından ve ayrı yemek seansından sıkılmışlar. böbrek yetmezliği olan kedi ile normal kediye aynı yemeği ver dedi ama onu tam anlatmadılar. aynı diet mamayı yiyince normal kediye zararı olmayacak mı?

.bir şekilde böbrek yetmezliği olan kedi tekrar kilo almaya başladı. ayrı yemek seansı olmayınca, kapalı kapı olmayınca ve tabii kedilere özel aletler gelince hepsi mutlu oldu, biz de onlar kadar sevindik ve böylece mevzuları bitti.

.kedim cennetten kısmında kanserden kurtulmuş eğitimli bir kedi. tek kulağını kesmişler. kütüphanenin tekinde görev yapıyor kendisi. çocuklar geliyor buna kitap okuyor bu da dinliyor. öyle hiç sıkıldım falan demiyor. en azından çektikleri zaman diliminde kedi hiç huysuzlanmadı, devamlı dikkati olaylar üzerindeydi. nasıl tipler bunlar böyle. bunlar kediyse, diğerleri ne insan merak ediyor.

--- spoiler ---