13 Mart 2019

american gods s02e01:

House on the Rock

--- spoiler ---

.hatırlatsın diye bir recap midir nedir, ondan izleyip, özeti de dikkatlice izledik ama hala anlamadığımız yerler var abi. nasıl bir diziymiş bu. bu kadar tanrı, bu kadar mitoloji insanı zorluyor. temel hikayesi pek basit, tanrılar arası savaşlar ama detay konuları çok acayip yapmışlar.

.adamlarda detaylı işçilik var. baktığın zaman bölümde pek bir şey olmuyor ama görüntüler müzikler falan, ne oluyoruz dedirtiyor. böyle güzel acayip bir dizi. konusu diğer dizilerden ayrılıyor.

.daha önce demişimdir belki ama bu dizinin yapımcıları yeni tanrıların bir ürünü, medyası olsun, teknolojisi olsun, globalizmi olsun hepsine taptıkları kesin ama eski tanrıları iyi adamlar olarak resmetmişler. o da bir enterasan yani.

.geçen sezonda bu karının ölümden döndüğünü anlamamış mıydı? ölümden dönse bile mermilerle parçalanmamasını istemiş olabilir. tabii global tanrısı o kadar nağme yaptı, füze falan atacak zannettim, bir tane keskin nişancı yollamış. bu ne lan şimdi olduk ama tanrılardan bir kaçını hakladı. şimdi bunlar güçsüzlükleri yüzünden mi zarar görebilir durumdalar? tam olarak neydi bu mevzu hiç anlamadım. o kadar tanrı var, bir tane fedai zenci gitti kurtardı. o da yine kaçırıldı, onu kurtarma hikayesine dönecek gibi görünüyor.

.atlı karınca sahneleri harikaydı. adamlar uçurmuş. vikinglerin mekanında tanrılar toplantı yaptı. vazgeçiyorlar gibiydi, insanoğlu imanını açıklayarak bir anlamda günü kurtardı. sonra bir motelde normal moda geçtiler, orada da saldırıya uğradılar.

.geri kalan bölümler, birbirlerine laf sokmalar şeklinde geçti. belkıs ve hileci tanrı da esas karakterlerden mi olacak? belkıs'ın muhabbeti aslında diğerlerini şüphelendirmeliydi. uyum sağlayın ya da ölün dedi, yeni tanrılarla anlaşma yapmış işte.

.kızın içindeki paradan haberi yok muydu peki? leprikon mudur nedir? o da ikinci planda kaldı. kızı öldürüp geri getirmişti. şimdi tekrar hayata döndürmek için odin'in yapabileceği bir şey yok mu? ikisi shadow için rekabet edecek gibi görünüyor. kimin puppy'si muhabbeti de bir mide kaldırıcıydı.

.cin mekanı ayarlamış, gay aşığı da peşinden gelmiş. o ölseydi iyi olacaktı. cin kardeşi kızdı ona. çok gereksiz bir karakter ama artık mecburi olarak her dizide var. amazon mu satın almış diziyi? iptal ediliyor falandı da geri kurtarmışlar herhalde. geri döndüklerine pek sevindik, ayrı bir dünyaları var hakketen.

--- spoiler ---