11 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e03:

Episode #1.3

--- spoiler ---

.pek heyecanlı gidiyor. rakip iki eleman kozlarını paylaştı. hepsi iyidi güzeldi ama düellodan sonra eleman öldü. üzerinde kan lekeleri falan yoktu ama oyun yüzünden kalp krizi falan geçirdiyse o biraz saçma olacak. kılınçları bırakıp birbirlerini boğdular diye uyarı veren bir oyun, oyuncularını öldürüyor olamaz.

.daha doğrusu olmamalı. elemanın neden öldüğüne dair güzel açıklama yapmaları gerek. telefonunda son konuşma da bunun üzerine, başına büyük bela gelmeli. gelmezse neden gelmediği güzelce açıklanmalı yoksa toparlayamazlar.

.peki neden kadını sık boğaz etti? zaman sınırlı falan filan dedi de ne içindi orasını kaçırdım. kadın da hemen imzalamak yerine tuvalete koşup telefona sarılıyor. neden tuvalete koşuyor? hem aradığın insanlar kim? büyükannesi, küçük kız kardeşi ve bir eleman daha. emlakçıyı araması da saçmaydı. bir sürü vakit kaybetti. bir sürü para kaybetti diye üzdüler, neyse ki etmemiş. cömert bir zengin çıktı kendisi.

.eleman bir tane kafe keşfetti, insanların bir araya gelip silah ticareti yapabileceği bir yermiş. bu kafeler mafeler gerçekten varsa, bir sürü reklam oluyor. adamlar ispanya turizm bakanlığı geçti, tek tek kafelerden haraç keser gibi reklam parası alıyor olabilir. neden ispanya, neden bu kafeler orasını anlamadım ama dizinin gidişatını çok etkilemiyor. hepsi gayet güzel ilerliyor.

.tabii esas iş bu oyunu yazan elemanda olması gerek. adamlar gözlüğü falan üretiyor ama bu kadar güzel oyun yazamıyor. hatta ceo'su hayretler içinde oyunu oynuyor. levet atlamaya çalışıyor. bu eleman nasıl bunları yaptı diyen yok. rakibi eleman birini yollamış da onun arkasını arıyor gibiydi. o da bir şeyi beceremediyse eleman nerde? esas gizemi bu dizinin ama bunda pek bir ilerleme yok. çantası falan vardı. o da oyunda başka bir oyuncu tarafından öldürüldüyse, gerçekten öldü mü? oyunda ölen ölüyor mu? bir sürü açıklama lazım.

.fakir kız, zengin oğlan olayında devam ettiler ama romantik altyapı adım adım ilerliyor. o açıdan da güzel aslında. kızı gitar çalarken gördü, pek bir etkilendi. seviye 5 olamadığı için konuşamadı ama güzel tasarlamışlar. hemen kızın geçmiş hikayesini de dayıyıverdiler. bunları araştırdılar mı? ne ara toparladılar onu anlatmadılar. babası müzisyenmiş, kızına klasik gitar öğretmiş. çok becerikli diye ispanyaya taşınmışlar. olaya gel. komik bile sayılabilir ya o babadan beklenir. neyse işte ispanyaya gelince o kadar da dahi olmadığını anlamış. annesi bir sene içinde tıkanmış ölmüş, babası kendini alkole verip kaza geçirip ölmüş, kardeşlerini kendisi büyütmüş. başı da borçtan kurtulmuyormuş. neyse ki beyaz atlı prensi geldi. adam şirketi satın aldı, bunu bile açıklamadılar. patentler falan şirketteymiş. resmen karıyı kandırdı ama büyük mebla verdi gibi gösterdiler. orası ayrı.

--- spoiler ---