9 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e01:

Episode #1.1

güney korelilerden bir adet diziyle geldim bu sefer. romantik demişler ama böyle romantiğe can kurman. ilk bölüm olarak bilim kurgu aksiyon olarak başladı. devamlı hızı bu şekilde ilerlemez diye tahmin ediyorum ama esas konusu gayet ilgi çekici. sanal gerçeklik içeren oyun olayını bir adet lens ile gerçek hayata taşımışlar. tam olarak gerçeği etkiliyor gibi değil. hani şu türk dizisi cheat gibi değil ama daha ciddi olarak ele almışlar. en azından şirketler, oyuncular daha ciddi. olaylar komikliğe dönebilir. ilk bölüm itibariyle hem gülümseten, hem de şaşırtan yerler oldu. efektler falan da tatlı olunca gayet güzeldi. tek sorun niye ispanya arkadaş? ispanya turizm bakanlığı katkılarıyla gibi olmuş. ispanyol figuranlar çok aşırı çakma kalmış. model çakması ya da ne bileyim, uyuz tipler. görüntüler, müzikler falan hepsi tatlı, gayet izlenir bir dizi gibi duruyor.

--- spoiler ---

.rastgele bir netflix dizisi, romantik ulan deyince ne çıkacağını da bilmiyordum. ilk sahnelerde elemanın teki, birine telefon açıp trenle kaçıyor. aptal saptal bir ispanya geçişi var. derken bu elemanı kompartımanda, varacağa durağa gelmeden öldürüyorlar ama ortada ne kan kalıyor, ne delinmiş cam. sanki sanal gerçeklikte öldürmüşler gibi oluyor. eğer öyleyse niye diğer ispanyol eleman bunu gördü? bu kısmı nereye bağlarlar bilemiyoruz.

.ardından zengin bir adam, ispanyanın arka sokaklarında bir pansiyona gelir. içerisi leş gibidir. öğrenciler ve fakirler arasında bir arkadaş. tek bir oda arar, o da altıncı kattadır. asansör yoktur ama yeni cilalanmış korkulukları olan bir merdiven vardır. devamlı orada güzel çekimler yaparlar. 

.adam pahalı çantasını altıncı kata çıkartır. içersini afedersin bok götürmektedir, fare bile çıkar. telefonu şarj olmaz. böyle şeylerle uğraşır. ne diye uğraştığını anlayamayız. derken sokakta bir yerlere gider, şak diye oyun konsol görüntüleri gelmeye başlar. hemen deneyelim der. kendi gözümle görmek istiyorum der. oyun başlangıcı gibi bir iki atraksiyon olur. hepsi gerçek gibi gelir ama gerçek dünyayı manipüle ederek içindeyken oyuna uyarlayan bir sistemmiş.

.bölümün başındaki oğlan bu adamı aramış. rakibine oyunu satmak istemiyormuş. o kötü biriymiş. buna satmak istiyormuş. şu pansiyonda olurum, oraya gel demiş. e-postasına bakana kadar inanmamış. sonra mevzunun ciddiyetini anlayınca adam koşmuş gelmiş. oyunu deniyormuş.

.madem beklerken level atlayalım der, heykeldeki eski ispanyol savaşçı ile dövüşmeye başlar. sabaha kadar paslı kılınç olarak dövüşür. en sonunda adamı yener. bunu bilgisayar ekranında takip eden tipler, aralarındaki muhabbet falan gayet iyidir. güldürür. bir de devamlı kılıncı aldığı taverna var. oradaki çekimler de güzeldi aslında. 

.neyse işi bitince pansiyona geri döner. güvenlikten sorumlu olduğu benzeyen bir tipe, e-postayı takip ettirir. rakibini de takip ettirir. e-postadan elemanın kimliğine ulaşır. pansiyonun sahibi kadın, elemaın kız kardeşiymiş. eleman 17 yaşındaymış. kadın da onun vasisiymiş artık her neyse. tabii bunları öğrenmeden önce kadının kalbini paramparça etmiştir. adamla telefonla konuşurken tenceredeki yemeğe bakmadığı için yanmış, alarm çalmaktadır. şu kadar paralı bir anlaşma için çalışıyorum. alamazsam senin hatandır. işini iyi yapmayan insana uyuz olurum. pansiyonunu afedersin bok götürüyor diyerek yukarda sayılan aksilikleri hızlıca sıralar. kadın ağlar, telefonda bu kadınla iyi geçinmesi gerektiğini öğrenir, yavşak yavşak sırıtmaya başlarken bölüm biter. bunlar arasındaki romantizm hikayesi sanal gerçeklik oyunu için verilen mücadele ile birleştirileceğe benzetemektedir. gayet güzel yani.

--- spoiler ---