22 Şubat 2019

the gifted s02e13:

teMpted

--- spoiler ---

.bu beyin kontrolcü üçüzler andy'nin kafasından kıza bağlanacaklar zannediyoruz. sadece rüyasına girip andy'yi konuşturdular. kızı ikna etmeye çalıştılar. bir anlamda ikna da oldu ama çok manasız olacaktı. babası son anda kızını kurtardı, ona da ilacı bastı. güçlerini bastırınca rahat edecekler. bunların ailesi şeytanmış, kötücülmüş.

.esas babasının içindeki ile ilgisi olsa o zaman biraz ilginç olacak ama şimdi pek bir manası yok. hele kız bu tarafta kötü olmayayım diye kıçını yırtıyor, andy orada sarı saçlarını rüzgarlarda dalgalandırıyor. neden bu kadar manasız ki bu dizi?

.iyi kim kötü kim? hepsi ayrı bir mal. john desen devamlı savaş istiyor. hayatta adam kalmamış, hala üçünü beşini toplayıp dalacağız diyor. neyse ki kimse yardımına gelmedi. öyle salak gibi kaldılar. x-men diyorlar hala. hangi çağdayız? x-men'e ne oldu? onları da unuttuk gittik. gereksiz hikayeyi böyle artırmışlar. bu diziye nasıl bu kadar para harcamışlar insan hayret ediyor.

.demir bükücü salak kızımız güya ajanlık yapıyor ama daha kendi ne yaptığını bilmiyor. güya poker suratı yapacak ama hemen hepsi anladı. ilk kolunu kesiyor, sonra katil adamın odasına girip bilgi bulmaya çalışıyor. neyse adamı yakalayalım sorgulayalım diyorlar. gidiyor adamın arabasına, elinde ışık ile yakarım ülen diyor. adam diyor ki emniyet kemerini takayım abi!

.tabii güvenlik öncelikli olduğundan hani kafasını gözünü çarpmasın, ölür kalır diye izin veriyor herhalde. gördüğüm en malca sahnelerden biriydi. neyse ki silahla vurulduktan sonra karnından çıkan ışıklarla arabayı yaktı, adam da öldü. en azından bu işe yaradı. yoksa inanılmaz saçmaydı.

.öncesinde parlayan karının teki vurulmuştu. lağımcı arkadaşlar ihtiyaçları için hırsızlık yapmayı uygun görüyorlar, böyle süper bir hayatları var. ışınlamacı kız da onlara katılmıştı. malzeme toparlarlarken kızcağız vuruldu. parlayan oğlan gelsin de kanından bolca versin diye herhalde. o da verdi, az daha ölecekti. son damla kanını verip vermeme konusunda tereddüt ederken, şak diye hemşire anne geldi. adamın oh çekişi pek samimi olmuş.

.lağımcı zenci, burada insan istemiyoruz deyip, yerden bir lağım tortusu alıp hemşire annenin suratına m çizmesi de bir tek beni güldürmemiştir herhalde.

--- spoiler ---