21 Şubat 2019

the gifted s02e12:

hoMe

--- spoiler ---

.bir başka gereksiz dizi, bir şey olduğu yok. şimdi yeraltı bilmem neleri toparlanacaklardı ama hepsi öldürüldü. kadın güya mutantlar için memleket derdindeydi, şimdi muhalifleri öldürüyorlar. zaten insan düşmanlarının başı ile de görüşüyordu. onu irdeleyen olmadı hiç.

.lorna salağı ortalarda dolanıyor, mekanda üç tane beyin okuyucu var ama bunun ihanet ettiğini anlayamadılar. şühelenip de kafasının içine bakmamak ayrı bir salaklık, bu karı kendi başına dışarı nasıl çıkıyor? telefonlar nasıl dinlenmiyor? hepsi çok saçma geliyor insana.

.bir de andy malının kafasından lauren malına bağlanacaklarmış. ikisini bir araya getirecekler ya da kız daha güçlü oldu diye onu taraflarına çekmeye çalışacaklarmış. müzik kutusu ile kafayı yemişti. şimdi güçleri arttı, polis arabası falan kesiyor ama mallıkları aynı. hatta daha mal bir insan evladı olabilir.

.bunların ergenlikleri göz yakıyor, sinir burkuyor. niye böyle yapıyorlar. bu dizileri bizlere değil de ergenlere mi yapıyorlar? söylesinler izlemeyelim lan!

.her neyse sorun senaryo işte, şimdi güya ailesini bir araya getirmek için esas kötü olan kadının mekana kız kardeşini zorla getirecek diğerleri de peşinden gelecek. ailelerinin mirasında babalarının da bir parmağı var. belki eksik güç odur, belki üçe bölmüşlerdir. bir ara gücünü kontrol edemiyor diye kelimenin tam anlamıyla ortalığı yıktılar, şimdi iki serum çakıyor kendine iyi geliyor. iğneler havada uçuşuyor. abartmasalar iyi yani.

.erg müdür nedir? korkağın önde gideni. lağımlardaki mutantları korumak için dışarı çıkıp görüşmeyi kabul etti, diğerleri ölünce de hepsi geri döndü. clarice denen karının geçmişine gittik biraz, en iyi arkadaşı, üvey kız kardeşi alkolik babasının karşısına çıkıp boynunu kütlettirmiş. ondan dolayı bu da john'un öldüğünü görmeyecek kadar çok seviyormuş. o yüzden bırakıp lağımlara inmiş ama yemekler kötüymüş.

.bu nasıl malca bir senaryodur arkadaş. yani kelimem kifayetsiz kaldı. lağımdaki arkadaşların bir çoğu eğer kadınlar, çocuklar yaşlılar ise yine neyse diyeceğim ama savaşabilen arkadaşları gizlice savaştır. suratlarına damga basma, sonra yukarsı kazanırsa ne ala. kazanmazsa yine saklanırsın. bu kadar basit bir meseleyi büyüttükçe büyütüyorlar. yaşam felsefelerine soktuklarım.

--- spoiler ---