5 Şubat 2019

supernatural s14e12:

Prophet and Loss

--- spoiler ---

.güzel bölüm yaptılar ama dean gerçekten kararından vazgeçtiyse o çok saçma oldu. madem vazgeçecekti, bu kadar zaman neyin davasını güttüler? ne muhabbeti ettiler? güya sam en son bir yumruk ve bir sarılma ile ikna etti gibi gösterdiler ama dean gizlice bu işi yapması gerek. o zaman bu sahneler bir anlam kazanabilir. bekleyip göreceğiz bu kısmı, saçma sapan vazgeçtiyse, son anda bunu kutuya koymaya çalışırlar da michael gelirse o vakit puanım birdir hocam.

.yan konu da güzeldi. öylesine bir şey katalım demişler. hem ilk doğan kardeş öldürüyorlar, hem komadaki eski ruhsuz peygamberin hayatından vazgeçmemiş oluyorlar. tüm yönleri ile dean'in durumuna göndermeli bir bölüm yapalım demişler. hem bu açıdan oturmuş, hem konu olarak ilginçti.

.tanrının mesajını yanlış anlayan arızalı peygamber gibi bir şey çıkardılar. mesaj tanrıdan da gelmiyormuş. zaten gelemezdi, chuck gittiydi, onun yerine komadaki peygamber bir şekilde sonrakine yayın yapıyormuş.

.ilkin bozuk peygamberler, komadaki tip yüzünden oldu diye düşünüp onun fişini çekeceklerdi, sonra bağlantıyı kurunca bir anlamı oldu. tabii zorlama bir konu, olasılığı yok ama yine de güzeldi.

.elemanı nerden buldularsa zaten çok sıkıntılı bir tipmiş. öldürürken gerçekten zevk alıyor gibiydi, arada tanrı benim niye dedi onu çok anlamadım ama en son kendini öldürdü, o mevzu kolay kapandı. michael aradan kaçıp onun içine girer mi demiştim ama peygamber dediler, beklenmedik bir şekilde katil peygamber güzel fikirdi işte.

.diğer tarafta nick meselesi vardı. elemanı hiç bu kadar üzgün görmemiştik. polis gözetiminde hastaneden elini kolunu sallayarak çıktı. en az iki polis olması gerekir. adam seri katil belli, kelepçeyi açıyor ve saniyesinde kaçıyor.

.sonra evine gidiyor, tekrar olaylar canlanıyor gözünde, derken karısının ruhu geliyor. yarım işi nick imiş. lucifer'i kendi istemiş. bu şekilde olayları anlatmış oldular. aslında güzel hikaye. lucifer ve nick bedeninin özelliği olması gerekir. hem bir ara kırmızı gözlü canlandı diye görmüştük. artık nerdeyse lucifer'i bulup çıkartacak. ailesinin intikamı falan da yalanmış. böyle de acayip bir yere geldi mesele. lucifer'i tekrar getireceklerse çok daha mantıklı olmalı. nick bu haliyle yeterli değil.

--- spoiler ---