24 Şubat 2019

star trek: discovery s02e06:

The Sounds of Thunder

--- spoiler ---

.aslında önceki bölüme göre daha iyiceydi ama yine de olmadı. uzaylılardan haberi olmayan masum bir uzaylı canlısına evreni anlattılar. ufuk genişlemesi adına güzel bir şey tasarlamışlar ama olmamış.

.üstelik bir gezegende av ile avcı tür yaşıyormuş. birbirlerini dengeliyorlarmış. hepsi iyi güzel de saru'nun ırk tam kötü çıksa çok daha manalı ve şaşırtıcı olacaktı. adamların korkan organları kopunca avcıya dönüyorlarmış, diğerlerini avlıyorlarmış. denge neresinde bunun?

.tüm sarugillerin korkan kulakçıklarını düşürdüler, evrim atlattılar ama diğer düşmanları ziftgiller ortalıktan kayboldu. üstelik hepsini öldürmek için her köye bir garip dikili taş da  yerleştirmişlerdi. hepsini aktive edecekken kızıl melek midir nedir? o geldi, her şeyi engelledi.

.insan formunda, kanatlı bir yaratık olarak geliyor ama süper teknolojisi var, yıldız filosu bile buna hayret ediyor. yeni 31 ajanı tyler da buna dikkat çekiyordu. böyle bir teknolojiye karşı ne yapacaklar? bunların spock ile ilişkisi nedir? ne ara getirecekler bu elemanı?

.bir dahaki bölüm vulcan' gidecekler. artık spock gelir karşımıza görürüz genç sıfatını ama sanki başka adam yokmuş gibi tekrar eskiye döndüler. madem discovery farklı yapabilirlerdi. atılganın eski kaptanını getir, sonra spock hikayesine dön, oldururlarsa güzel ama bu michael ile zor yani. hem spock'ın bunca zaman zenci kız kardeşi varmış da bizim mi haberimiz yokmuş?

.bölümde kaptanın sözü çok kesildi. saru çok asi bir çocuk oldu. bu mevzulara da pek değinmediler. en son kendi başına teslim oldu. sonra korku organları çıktı iyi güzel ama bu arkadaşı paketleyecek teknolojiye sahip arkadaşların metalleri gevrek çıktı. hepsini eliyle kopardı attı. drone'larını falan indirdi aşağı, kırıklarından telsiz yaptı. telsizden diğer sarugilleri evrim atlatacak sinyali yollayabildi. biraz abartı olmadı mı bunların her biri?

.abartıları geçtiğimizda ilk tanışma faslı, kendini göstermemeleri falan iyidi. tabii bu ziftgillerden bir tane mi varmış? diğerleri nerde? bu kadar teknolojiyi nasıl yapmışlar, orasına hiç girmediler.

--- spoiler ---