19 Şubat 2019

star trek: discovery s02e05:

Saints of Imperfection

--- spoiler ---

.durmak yok, koşturmaya devam. adamlar iki koldan son anda koşturmaya devam etti. gemiyi parçalanırken iki saat gay dramı izlettiler, sonra iki saat çözüm bulmalar. en son da sporların yaratığının insafına kalarak olayı bitirdiler. üç dakika kazandırmıştı. on dakika ayakta geyik çevirdiler. bunların hiçbiri kaliteli dizilere yakışmıyor. zaten kendisi vasat bir dizi. star trek hatırasını üzüyorlar.

.yetmezmiş gibi tyler denen salağı tekrardan diziye monte ediyorlar. gizli operasyonların tipi olmuş. yıldız filosu spock'ın peşinde. iki gemi birlikte onları arayacakmış ama hani siz takılın olay olsun, arada döneriz hesabı yapmışlar. fazlası değil.

.bir de ölen gay doktoru en son sporlara bağlı iken bu dünyaya çektim diyor da adam zaten ölmüştü. kimin gözyaşı o arkadaş? böyle bir bağlantı olabilir mi? gözyaşı damlası, gay dudağı ve sporlar. 

.bu gaylik star trek dizisinde varmış da bunlar cilalamış gibi oldu iyice. ölümden insan dönünde üzülüyorum. hem dizi adına yazık hem kendileri adına yazık ama izlemesi bu sefer heyecanlıydı. çok da puanlarını kıramadım.

.spor dünyasını yıkan bir arkadaş olarak, kendisini koruyormuş. may denen tip buna canavar diyordu. kendi eliyle öldürecekti ama öldürmedi sonra hayata döndürmüş oldu. kendi dünyalarını da kurtarmış oldular. tilly denen tiple arasındaki bağlantı gitti. tekrar karşılaşacaklarmış, allah izin verirse.

.bu kadar büyük evrende allahı da bulur bunlar. discovery ederler diye izliyoruz. şimdilik o nebula senin bu nebula benim takılıyorlar. georgieu mudur nedir? alternatif evrenden geldiğini söylememişlerdi. spock bilmem ne izlerini takip ediyormuş. zaman yolculuğu ya da alternatif evrenler olabilir miymiş? nereye bağlayacaklar ki bu spock olayını devamlı bir peşlerindeler arkadaş.

.saru geri plandaydı. arkada öyle esas karakter kalınca da komik oluyor. son dakikalarında michael salağını çağırdı durdu. michael yine ortalıklarda koşturdu. sevdikleri peşinde, eski aşığı karşısında ve tabii güvendiği eski kumandaının alternatifi ile aşık atarken falan filan şeklinde ilerledi. 

.yeni kaptana alıştık, espirili bir abimiz. dialogları güzel, kendine güvenli. hepsi iyi güzel de ne bileyim, spock olmuyor.

--- spoiler ---