27 Şubat 2019

nanatsu no taizai s03e01:

Imashime no fukkatsu

--- spoiler ---

.önceki sezonla bağlantısı biraz kopuk kaldı. domuz kardeş birden büyüdü mesela. ne alaka değil mi? diana da dev halindeydi. ilaçlarına ne oldu? tören için mi dev halindeydi? neden böyle oldu hiç açıklamadılar.

.onun yerine hepsine madalya verildi. durum bundan ibaretti. kalabalık arasında karşı çıkanlar oldu. meliodas yüzleşelim o halde dedi. iki parmak hareketi ile dövdü, geri çekildiler. komikti bir bakıma ama bir ehemmiyeti yoktu.

.esas ban ve king tekrardan karanlık ormanı mıydı neydi? oralara gittiler. king'in kız kardeşiydi. onu seviyordu da hem onu hem ormanlığı kurtaramamıştı. şimdi yedi ölümcül günahtan ayrılıp bu işlere kalkıştılar. iki güçlü aktörü gitmiş oldu. geriye beşi kaldı.

.kötüler tarafında beyaz saçlısı tekrardan canlandı. meliodas bunu fark etti. on emir canavarları gibi gösteriyorlar ama başlarında ilk sezondaki kötüler var. ilk sezondaki kötü kardeşlerin felsefesi neydi? niye kötülerdi? bu dünyadan ne istiyorlardı? bunları hiç hatırlamıyoruz ama şimdi meliodas'ın tam üç bin yıllık düşmanları canlandı. bir tane de değil, bir sürü var. hepsiyle kapışacak gibi gösteriyorlar.

.tüm bunlara rağmen hala oyunda oynaştalar. domuz kardeşe merlin karısı özel bir küpe vermiş, insanların güçlerini gösteriyor. meliodas'ın gücü o kadar da yüksek çıkmadı. başka olayları vardı bu elemanın ama belki başka türlü düzelteceklerdir, şimdilik baktığı insanları sıralıyor. bir taraftan da bizi eğlendiriyor.

--- spoiler ---