14 Şubat 2019

masum s01e06:

Episode #1.6

--- spoiler ---

.emel denen karının neden öldürüldüğünü çok iyi anlatamayacaklar gibi görünüyor. o kadar güzel dizi yap, o kadar enstantene yakala, çek uğraş didin ama burasını yapama. insan üzülüyor. yine de beklentimiz yüksek. kim masum dizide? neyin göndermesi var? işler ne kadar sarpa saracak onu bekliyoruz artık.

.geçen bölüm kafasına odunu patlatmışlardı. elemanı ormana bırakmışlar. yanına ses kayıt cihazı ve merceği bırakmış. ufak bir işi varmış. psikolog karıyı takip ediyor niyeyse... bu eleman ormandan evine döneseye kadar halledecek, sonra da ortadan kaybolacakmış.

.bu süre içinde mevcut komiser, eski komiseri ziyarete gelir. durumu açıklar. haluk abimiz güzel bir konuşma ile siktiri çeker. adam çok içten küfrediyormuş. bunun için oynatmışlar herhalde. 

.oğlan da ilacı bir doz aksatınca gözü açılır, mevzuyu anlar ama komiserin aracı ile kaçmaya çalışır. hem ilaç olayı çok abartı be abi, hem de kaçış çok saçma oldu ya bir tarafa gidecektir diye umutla bekliyoruz. bunların hepsi bir yere gitmezse diziye yazık ederler.

.güncel hikaye böyle, geri kalan da geçmiş görüntüleriydi işte. esas olay emel'in başına gelenler. onun öldüğü bariz ama kim öldürdü? tarık ile kavgası ilkin gerçekçiydi, sonra kafayı çarptı öldü mü ulan dedik. çok saçma dedik ama ölmemiş. abisine söylediydi. karıyı ölü gibi sürüklüyordu. sonra da gördü diye öldürdü herhalde. yoksa zorla arabaya koydu da hakkaten kaza falan mı oldu?

.salak karı, sevgilim diyor. durduk yere adamı zıvanadan çıkardı. elemanı öldürdüğünü düşünüyor. bundan da emin ama insan sormaz mı? tamamen anası babası yanındaydı. ilaç kullandım diyor. eve abim geldi diyor, alet onundur diyor. insan düşünmez mi? abisi öldürdü bunu diye. 

.aptal şekerci, güya roman yazan bir mal yüzünden hepsi birbirine girmiş. kadın adamın durumunun böyle olduğunu bilse herhalde kafayı yer. bunlar hiç konuşulmuyor. gerginliğin büyük kısımında ses kayıt cihazından bile haberleri yok. tarık öyle melül melül bakıyor, barışacaklar zannediyor. bir sürü gerginlik derken işler böyle geçip gidiyor.

.yusuf'un kızını gösterdiler. bir anlık kabus gibiydi ama işlerin onun kızına gitmemesi gerek artık. bir kere yaptılar olmadı, ikincisinde olaylar ne olacak göreceğiz. kaldı iki bölüm.

--- spoiler ---