13 Şubat 2019

masum s01e05:

Episode #1.5

--- spoiler ---

.anne karakteri şeytan diyorduk, hakkaten öyleymiş. bölüm sonunda şaşırtmaca olarak yusuf denen tipin kafasına odunu patlattı. taner denen tipin çağrısına tek başına gelmesi biraz saçmaydı ama hadi eski arkadaşlar, böylesi oldu diyelim. annesini ne ara alıp getirdi? babası nasıl fark etmedi? buralar biraz cevapsız.

.esas olay şekerci sapık elemanın ölmesiydi. kasten öldürmemiş, adamı duvara savurmuş. sekip kafayı çarpıp öldürmüş. yuh artık sen heman misin arkadaş? elemanın korkusu biraz abartıydı ama yine de güzel yapmışlar.

.mal adam roman yazmak için deli adamın karısıyla ilgilenmiş. en sonunda anahtarı alıp evi incelemeye gelmiş. ses kayıtları derken, pat diye abisi geldi içeri. saklanıp beklese belki başına bir şey gelmeyecekti. kek gibi ortaya çıkınca olaylar oldu. ses kaydını da dinledi. romanında bana yer var mı derken çok manidardı, salak adam altına sıçtı resmen, kaçıyorum derken de öldü gitti.

.sonra öldürdüğünü babasına söylemiş. neden söylemiş ki? kendisi kazıp yok edemiyor muydu? eski komiser diye söylediyse, o da fena. adam boş yere suç ortağı oldu. annesi zaten kötü insan da adam mecburen bu işlere karışmış. 

.en son herhalde esas kadının öldürülmesi var. abisinin arabası ile hareket etmez diyor. rüya böyle anlatıyor. ormanda bırakılan rüya nereye gitti? adam tekrar karıyı bulamadı ama yüzünde de yaralar vardı. yusuf bunu sordu ama cevabını göstermeyerek gizemlere gizem kattılar. o kadarı da fazla tabii. kaç bölüm kaldı ki şurada?

.neyse işler güçler böyle devam ederken esas rüyayı aradığı sıralarda bu salakları oynaşırken görmüş. ulan sen karı, hangi cesaret ortaya çıkıyorsun? işin garibi, yani mantıksız olanı, iş gezisi diye geldikleri yer, en azından kısa sürede ulaşılacak şekilde ailesinin mekana yakınmış. rüya ve taner yaylaya gitmişlerdi. rüya ortadan kaybolunca taner bu malları ararken şak diye esas karıyı buldu. salak bir oğlanla fingirdeşirken, onun fingirdek halleri de çok saçmaydı. su gibi özledim demesi de çok garipti. eklemek lazım bunları.

.şizofren haller, ilk ilaçlar ve anasının halleri de etkileyiciydi. zaten hepsi sırayla ortaya çıkmış. adam tekrar ilaca başlamış, abisi adam öldürmüş, böyle olaylar gitmiş. sonunda kadın durumları öğrenecek, onu da ortadan kaldıracaklar gibi. hikayede kim masum onu hala anlamış değilim.

--- spoiler ---