9 Şubat 2019

masum s01e03:

Episode #1.3

--- spoiler ---

.geçen bölüm ile arasında bir sürü kırılma yaşandı. kızın uyanma halini falan göstermediler. geçmiş görüntülerinden başlattılar. esas eleman ve arkadaşı küçükken bir tane amca öldürmüş. kamerası için yapmışlar bunu. nasıl bir psikopatsa artık, veledi rehabilite etmemişler, şimdi önüne geleni öldürüyor.

.bölüm sonu sahnede kamerayı gösterip büyütecini almak için elemanın beyinciğine patlattı bir tane, sonra da nağme yapıp gitti. öncesinde ayrıldığı karısının erkek arkadaşının kirli çıkısını videoya çekmiş, nete falan koymuş. güya kendi çapında iyilik mi yapıyor nedir?

.geriye kalan görüntülerde başta gösterdikleri çocukluk meselesi var. yani ne diyeyim bilmiyorum. direkt gelebilirdi. biraz dolambaçlı oldu. kendi çapında bir hoşluğu var ama atlayarak gitmeye başladılar. 

.normal dialoglar çok uzuyor. mesela haluk bilginer doktor ile iki saat konuşuyor. hem ilacı kesmemesi gerektiğini nasıl bilemez? koskoca eski komiser kendisi. neyse işte elemanın ilacı kesmiş. evde kendini askerde sanıyor. annesi tuvalet temizlerken yakaladı. babası patates soyarken yakaladı. bir taraftan komik yapmışlar. insan gülüyor, bir taraftan devamlı ağlıyorlar, üzüyorlar. o açıdan da acayip bir iş yapmışlar.

.esas olay bu şizofrenin karısının başına ne geldi? geçmiş görüntülerinde kadın kocası için güya psikolog aradı. aslında aramadı, iş yerindeki şekerci sapık eleman ablam psikolog, kocanı göndersene dedi. meğer bar kavgasında mevzuyu hemen çakmış. bütün dünya anlamış ama kadın evleneceği adamın şizofren olduğunu ancak öğrenmiş. neyse buna da bir şey demiyorum.

.gidip psikolog ile çare araması da saçma geldi. hele hele tanıdığın psikoloğuna hiç gidilir mi? o da mantıklı gelmedi. eleman bunun konuşmaları kaydetmiş. belki durumu zorlayacak? belki başka bir şey ama zaten sakallı keltoş bu elemanı paketlemiş. bir çukur açarken gördük bile. öldürmüş gömmüş.

.mevcut komiser olayları ağırdan al diyor. eski komiser baskı yapmıştır diye anlattılar ama adamlar korkmadı bile. şimdiye kadar olay çıkması gerekirdi. kendi içlerinde meseleyi halletmeye çalışıyor gibiler. esas elamanın karı problemi ve yaptığı saçma sapan işler de olayları uzattıkça uzatıyor. tek iyi yani, mevcut komiser komik bir insan evladı. güzel de konuşuyor. donu bile akıllı al diyor. 

--- spoiler ---