3 Şubat 2019

mars s02e03:

Darkness Falls

--- spoiler ---

.diğerlerine göre daha ilgi çekici bölümdü ama bunu bile tam yapamadılar. kadın aracın elektriğini nasıl bu kadar bitirebildi? neden daha önce gücü korumaya geçmedi? sonra ilk aracı kapattı, giysiye geçti. onun yerine ilk aracın elektriğini kullansa sonra giysiyi kullansa daha mantıklı olmaz mıydı? daha uzun süre giderdi sanki.

.madenci tiplerin araştırmaları içinde hayat formu olabilir diye canını tehlikeye attı. eleman da isteseydiniz verirdik diyor. ulan işlerinizi yok edecek tehlikede bir şey, verir miydiniz? sonra asistanı araştırma yapıyor, daha önce bulduklarından fazlası yok diyor. karı ile yiyişmeye devam ediyor. mikroskobun içinde bir kıpırtı oluşuyor. nasıl bir asistan bu? neden işini iyi yapmıyor? alet ısınınca mı canlandı ne oldu? nasıl bir marslı bu?

.insan çocuğu anne karnında nasıl normal gelişebilir. normalde bu yer çekimi olmasa insan çok daha farklı olurdu diyorlardı. şimdi belgesel kıvamında dizi yapıp sağlıklı çocuk doğurturlarsa gülerim ben buna. 

.iki salak arasındaki dram da gereksiz. havyer midir nedir, komik isimli ispanyol arada anadiline dönüyor, anasına babasına video bırakamıyor. bir kızları olacakmış, çok heyecanlı ama karı onu istemiyor. arkadaşları ölmeye yaklaşınca kadın barışıyor. durum bundan ibaret.

.kaptan desen kardeşi ölünde kafayı yemiş, hala kafa leyla şekilde dolanıyor. doktora yalan söylüyor. işine geri döndü ama diğerleri konuşurken bile yayın arada gidiyor. yanındakiler devamlı otoritesini sorguluyor, devamlı emirlerine karşı geliniyor. nasıl bir kaptansa artık bu.

.arada giren görüntülerde elon musk, antartikadaki bilim insanları ve çeşitli bilimum bilim insanı mevcuttu. kalın dudaklı zenci abimiz de vardı. bilim insanlarının özgürlüklerine düşkün oluşları ve cesaretlerinden bahsettiler. çok da etkilendik bundan...

.bir de küresel ısınma din gibi bir şey oldu diyorlar. trump'un inanmadığı bir şey. sonra obama'yı gösteriyorlar. siyasi bir taraf inanınca diğer taraf inanmamakta haklı gibi oluyor. nerde bilim? kimse niye bir şey diyemiyor? bilemiyorlar mı nedir? çok enterasandı bu kısımlar, görüntüleri güzel derlemişler.

--- spoiler ---