25 Şubat 2019

manifest s01e16:

Estimated Time of Departure

--- spoiler ---

.biraz heyecanlı yaptılar ama pek beğenmedim. vasattı... bir kere hepsi ölecekmiş gibi bir dalga çıkardılar. 2 haziran 2024'de öleceklerini bilmek bunların ne işine yarayacak? belki iyi iş yapanlar kurtulur? ölüm vakti muhabbetinden saatlerce dram çıkaracaklar, onun başlngıcı oldu. hiç de iyi olmadı.

.ikincisi baştan sonra "onu kurtar" ile gitti muhabbet. mick denen salak karı en sonunda mermiyi karnına yedi. zeke ve jared denen iki mal silahla tepişiyorlardı. standart bir sahne olarak kapıdan giren karıyı vurdu. bu da o kadar gereksiz bir tasarım ki anlatamam.

.zeke iyi miydi? kötü müydü? gerçekten annesine gitmiş, kadın kapıyı açmamış. gidiyor onla falan konuşuyor. böyle gereksiz işler oluyor. şimdi mick denen salak ölmez de hepsi ayrı bir suçluluk duyar. adam gidip silah alıp insan öldürmeye çalışıyor. hepsini yine iyilik olarak yapıyor. yine gereksiz işler işte.

.geçen bölümden çağrıları kötüye kullanan tiple de hiç mücadele edemediler. adam en son kanala çıkıp meseleyi anlatacaktı. girişte fbi diye milleti geriye çekiyor, yine aynı laflar ediliyor. kalabalık arasında eli silahlı zeke var, tam davranacak, adamın ağzından su geliyor. karada boğularak ölüyor. nasıl bir gösteriyse işte. 828 ile geliyor, 828 ile gidiyor. kim bunlarla oyun oynuyorsa şaka gibi oluyor.

.zaten ölecek insanların ölüm zamanlarını uzatan bir deney gibi bir şey ortaya çıkacak herhalde. ne olacağı belli değil. hintli karı terapiste gidiyor, terapist de binbaşı çıkıyor. nasıl bir askeri eğitimse artık böylesini uygun görmüşler. kandaki işareti başka bir doktor fark ediyor. oğlanın da durumu ortaya çıkacak. güya devlet de bunları araştırıyordu. terapist rolündeler artık. olmuyor da olmuyor.

.aile üyelerimiz, ikiz kız ölüm tarihlerini dizdiği fotoğraflardan tamamen saçma bir şekilde çıkarıyor. kadın desen yeni kocası gelmiş, güya onu seçmiş. diğer adama dönecek orası belli. bir de hamile, kimden olduğu tam belli değil ama ben'den olmayabilir! dramlara dram, tüm türk filmi dramlarını katmışlar sağolsunlar. gelecek sezon olur ya da olmaz bilmiyorum ama yarım bırakacakları zaten baştan belliydi.

--- spoiler ---